1/08/08 MMDD- Contract financiar

La data de 31 iulie a.c. a fost semnat, la Bucuresti, contractul de finantare pentru proiectul major de reabilitare si extindere a infrastructurii de apa din judetul Giurgiu. Documentul mentionat a fost semnat, din partea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, de d-na Liliana Chirila, directorul Directiei Generale pentru Managementul Instrumentelor Structurale, iar din partea beneficiarului de directorul general al S.C. APA SERVICE SA Giurgiu, d-na Violeta Mihaela Naita.

Semnarea contractului semnifica, practic, inceperea finantarii unui proiect ambitios de investitii, care isi propune (printr-o alocare de aproape 72 milioane de euro – din care aproape 14 milioane euro reprezinta cofinantare nationala) urmatoarele: reabilitarea/constructia a 3 statii de epurare, inlocuirea a 20 km de retea de canalizare si extinderea retelelor de canalizare cu 116 km, in localitatile Giurgiu, Bolintin Vale si Mihailesti.
Lucrarile vor incepe imediat, urmand ca in anul 2013 aproximativ 87.000 de locuitori sa beneficieze de apa curenta si retea de canalizare la standarde europene.

Informatii suplimentare:

Reamintim ca sectorul apa/apa uzata va beneficia de cea mai mare parte din fondurile europene alocate POS Mediu (60%), deoarece este domeniul care necesita investitii majore in vederea conformarii cu standardele europene.

Pentru acest sector vor fi finantate proiecte mari de infrastructura, care acopera mai multe localitati la nivel regional / judetean si care vor aduce o contributie importanta la conformarea cu standardele europene de mediu si vor avea un impact considerabil in dezvoltarea comunitatilor respective.

Programul Operational Sectorial (POS) Mediu reprezinta documentul de programare a Fondurilor Structurale si de Coeziune care stabileste strategia de alocare a fondurilor europene in vederea dezvoltarii sectorului de mediu in Romania, in perioada 2007-2013.

POS Mediu este unul dintre cele mai importante programe operationale din punct de vedere al alocarii financiare (aproximativ 5,6 miliarde de euro) si reprezinta cea mai importanta sursa de finantare pentru sectorul de mediu. Programul este co-finantat de Uniunea Europeana, prin doua fonduri, Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si Fondul de Coeziune (FC), aproximativ 4,5 miliarde Euro, la care se adauga si cofinantarea nationala de aproximativ 1,1 miliarde Euro.

spot_img

Ultimele știri