Un fotograf canadian a găsit un mod diferit de a atrage atenția asupra problemei „plictisitoare a poluării oceanelor cu plastic”, după cum o numește acesta. El a strâns 10.000 de PET-uri de la un centru de colectare și a organizat o ședință foto în care un model costumat în sirenă „se îneacă” într-o mare de plastic. Astfel, el speră să încurajeze oamenii să nu mai folosească sticle din plastic.
Fotograful Benjamin Von Wong a ales numărul de PET-uri pornind de la următorul calcul: „Dacă un american obișnuit folosește într-un an 167 de sticle de plastic, înseamnă că în 60 de ani el folosește aproximativ 10.000 de PET-uri.”
Pentru a face rost de plastic, el a apelat la un centru de management al deșeurilor, care i le-a împrumutat. Pe parcurs i s-au alăturat, pe lângă prieteni și familie, zeci de voluntari care au ajutat la spălarea PET-urilor, scoaterea dopurilor, dezlipirea etichetelor și sortarea lor în funcție de culori. După ce ședința foto s-a încheiat, echipa a returnat plasticul centrului de colectare pentru a fi reciclat.
Von Wong propune trei lucruri pe care ai putea să le face începând de azi pentru a face o schimbare:
- „Cumpără o sticlă de apă reutilizabilă. Nu trebuie să fie una scumpă, pe piață sunt destul de multe variante, dar una aluminiu ar fi mai potrivită;
- „Ia-ți un angajament și gândește-te dacă ar trebui să accepți următoarea pungă din plastic, pai sau o sticlă de apă din plastic care îți este oferită;”
- „Citește câteva date despre poluarea cu plastic ca să ai ce să le povestești prietenilor tăi data viitoare când ieși în oraș.”
Potrivit Word Economic Forum, în fiecare an, în oceane ajung 8 milioane de tone de plastic. În plus, potrivit unei estimări dintr-un raport realizat de Fundația Ellen Mc`Arthur și Word Economic Forum, în prezent oceanele lumii conțin 150 de milioane de tone de plastic.
via http://blog.vonwong.com/mermaidplastic/
Citește și Milioane de bucăți de plastic, descoperite pe o insulă nelocuită din Oceanul Pacific
Două adolescente au convins oficialii din Bali să interzică pungile de plastic
10 obiecte din plastic la care poți să renunți cu ușurință chiar acum
De unică folosință: când a devenit dreptul la plastic un drept fundamental?