08/06/2010 TERIS – Micii ecologisti ieseni vor pleca in vacanta cu “Ghiozdanul verde”

Vineri, 4 iunie a.c., in pragul Zilei Internationale a Mediului, Asociatia “Tinerii Ecologi Romani din Iasi” – TERIS, a incheiat prima editie a proiectului de educatie ecologica in scoli premiind micii ecologisti cu ghiozdane verzi.

Proiectul “Ghiozdanul verde”, desfasurat in trei scoli din municipiul Iasi, “Ion Simionescu”, “B.P.Hasdeu” si “Ion Neculce”, a inclus diverse activitati menite sa atraga atentia participantilor, elevi ai claselor a V-a si a VI-a, asupra importantei pastrarii unui mediu inconjurator curat. Astfel, pe langa lectiile de educatie ecologica desfasurate impreuna cu reprezentantii Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Iasi si ai S.C. Salubris S.A., au fost organizate si actiuni de amenajarea a spatiilor verzi din jurul scolilor cu sprijinul D.S.P.M. – Primaria Iasi si cu sfaturile studentilor sectiei de Arhitectura peisagistica din cadrul Facultatii de Horticultura, Iasi. Toate aceste activitati au fost urmate de vizite la Statia de sortare a deseurilor de la Tutora care au starnit un mare interes in randul copiilor deoarece au avut ocazia sa vada destinatia pe care o au deseurile ce sunt aruncate zilnic la container.

De asemenea, proiectul “Ghiozdanul verde” a inclus si doua concursuri: unul adresat scolilor participante, de colectare a maculaturii, si unul adresat elevilor avand drept scop evidentierea problemelor intalnite in comunitatea lor printr-un eseu.

In cadrul festivitatii de premiere, Asociatia TERIS a recompensat autorii celor mai inspirate eseuri cu cate un ghiozdan verde dotat cu un set complet de rechizite si a oferit tuturor elevilor participanti orare si semne de carte eco.

Prin acest proiect organizatorii isi propun sa creeze o atitudine ecologica in randul elevilor din clasele a V-a si a VI-a, prin intermediul unor lectii tematice, referitoare la importanta protejarii mediului si, respectiv, la modul in care activitatile noastre zilnice pot afecta in mod negativ natura si sanatatea umana. “Ghiozdanul verde” va continua in lunile octombrie si noiembrie cu cea de-a doua editie, proiectul desfasurandu-se in doua editii anuale, de primavara si de toamna.

spot_img

Ultimele știri