Puiul de rinocer Kampala, speranta Ugandei

Aparitia lui Kampala, singurul pui de rinocer nascut in ultimii zeci de ani in Uganda, este primul semn de speranta pentru populatia de rinoceri din zona, dupa ce acestia au fost eliminati de regimul fostului dictator Idi Amin, informeaza Earth Times.

O femela rinocer in varsta de 10 ani donata Ugandei de Disney Animal Kingdom a nascut saptamana trecuta. „Puiul are trei zile, dar mama este prea protectoare si nu ne putem apropia pentru a stabili genul”, a spus directorul executiv al Fondului pentru Rinoceri din Uganda, Angie Genade.

Rinocerii au fost eliminati din tara est-africana curand dupa ce Idi Amin a preluat puterea in urma loviturii militare din 1971. Dictatorul si acolitii sai nu aveau niciun respect pentru salbaticie. Ofiterii militari si braconierii au facut ravagii prin parcurile nationale, omorand animalele fara a fi pedepsiti.

Guvernul si cateva grupuri de conservare au inceput un program de repopulare cu rinoceri. In jur de opt animale, aduse din Statele Unite sau din Kenya, sunt pastrate la un sanctuar de imperechere in centrul Ugandei. Sun Park a donat inca 12 rinoceri pentru a ajuta inmultirea populatiei in Uganda, exemplare ce sunt asteptate la sfarsitul anului.

Ecologistii de la organizatia guvernamentala Uganda Wildlife Autority (UWA) cred ca numarul rinocerilor poate fi recuperat. „Cu siguranta ne asteptam ca numerele sa creasca”, a spus directorul de operatiuni al UWA, Sam Mwandha.

Foto: www.travelblog.org

spot_img

Ultimele știri