DSV Tulcea are obiectii fata de Protocolul de protejare a cailor de la Letea

Reprezentantii Vier Pfoten Romania au convenit cu majoritatea autoritatilor locale din judetul Tulcea un Protocol de actiune comuna pentru protejarea cailor salbaticiti din Delta Dunarii, ultimii din Europa, insa, cu cateva zile inainte ca acesta sa fie semnat, Directia Sanitar-Veterinara Tulcea sustine ca are obiectii.

“Protocolul prevede microciparea cailor si prelevarea probelor de sange de catre reprezentantii Vier Pfoten Romania, iar acest lucru nu intra in atributiile acestei organizatii. Am contestat punctele din protocol cu privire la aceste actiuni. In plus, gazduirea cailor bolnavi de anemie infectioasa intr-o zona necontaminata, ferma de la Urleasca, este inadmisibila, deoarece pot fi infestate si celelalte animale snatoase”, a declarat, pentru “Green Report”, Marinela Tertis, director DSV Tulcea.

Dintre cei 10 cai seropozitivi de la Letea, adapostiti la o ferma privata din satul Urleasca, Braila, mai traiesc doar 8. Ei vor fi eutanasiati si transportati in cateva zile la Protan, in timp ce restul de 42 de cai salbaticiti ce ar fi urmat sa fie abatorizati, raman la Urleasca, sub supravegherea medicilor, pe o perioada de aproximativ un an.

„Protocolul pentru restul cailor care traiesc in continuare in Grindul Letea urmeaza sa fie semnat de mai multe institutii, dar, deocamdata, numai 7 dintre ele au confirmat. Este vorba despre Institutia Prefectului Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, ARBDD, Garda de Mediu-Tulcea, autoritatile locale din comuna C.A. Rosetti si Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie”, a spus Kuki Barbuceanu.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Caii de la Letea, protejati pentru 10 ani

Peste 10.000 de oameni sustin cauza cailor de la Letea

 Facebook si caii de la Letea: cea mai mare campanie de solidaritate romaneasca

 

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri