Perioada de incertitudine politica din Madagascar si-ar putea lasa amprenta si asupra mediului, pentru ca un numar de localnici au profitat de haosul general si au accelerat ritmul defrisarilor, anunta Eco Worldly.
Castigurile din turism au scazut dramatic in acest interval, iar acestea acopereau salariile paznicilor din parcuri si rezervatii. Anul trecut, turismul a generat aproximativ 400 de milioane de dolari, suma care include si turismul eco.
Pagina de internet a Parcului National Marojejy anunta ca trupe de barbati inarmati taie padurea tropicala pentru palisandrul extrem de pretios care creste acolo. Aceasta padure este si casa unuia dintre mamiferele incluse pe lista animalelor pe cale de disparitie, o specie de lemur cunoscuta sub denumirea stiintifica de Propithecus candidus.
In prezent, numarul de astfel de mamifere care inca mai traiesc in Madagascar este de aproximativ 100-1000 de exemplare si nu se cunoaste niciun caz in care mamiferul a supravietuit in captivitate. Lemurul joaca un rol esential in padurea tropicala, pentru ca el consuma fructe si seminte pe care apoi le raspandeste pe un teritoriu extins.
Madagascarul adaposteste 5% din speciile de plante si animale ale lumii, inclusiv 12.000 de specii de plante cu flori.
Foto: www.sciencecitizen.com