Expozitia "Natura 2000" a fost deschisa ieri la Gradina Botanica "Alexandru Borza", fiind prima dintr-o serie de opt astfel de expozitii ce vor avea loc in fiecare din cele opt regiuni de dezvoltare ale tarii. De asemenea, tot ieri a fost lansat Ghidul Solicitantului pentru cei care vor sa acceseze fonduri europene destinate proiectelor in domeniul protectiei mediului.
Expozitia reuneste panouri cu imagini si informatii despre Reteaua "Natura 2000", ce cuprinde principalele arii protejate din Europa si care se intinde pe aproximativ 20% din spatiul Uniunii Europene (UE). Reteaua "Natura 2000" are la baza directivele UE privind habitatele si pasarile, dupa aderare tara noastra fiind obligata sa le aplice la randul ei.
"Romania este o tara cu o biodiversitate foarte mare, fiind unica din Uniunea Europeana care poseda cinci regiuni biogeografice", a declarat Owen Mountford, seful echipei care se ocupa de implementarea programului "Reteaua Natura 2000" in tara noastra.
in perioada urmatoare vor avea loc si alte programe, printre care o campanie de constientizare a populatiei in ceea ce priveste importanta protejarii naturii. Implementarea programului "Natura 2000" in Romania este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare 2004.
Pentru mai multe informatii viziteaza Ziua de Cluj