Zimbabwe intentioneaza sa-si hraneasca detinutii cu carne de elefant

Elefantii, unele dintre cele mai inteligente, maiestuoase si iubite animale de pe planeta ar putea ajunge in curand pe masa detinutilor in inchisorile din Zimbabwe. In ultimii patru ani detinutii din inchisorile supraaglomerate ale acestei tari au primit o dieta vegetariana, insa carnea ar putea reveni in meniul lor in urma unui nou proiect de lege al Executivului. Din nefericicre este vorba despre carne de pachiderme.

Ssitemul de inchsori din Zimbabwe este supraaglomerat si foarte prost finantat, iar cei 13.000 de detinuti sunt din ce in ce mai greu de hranit. Potrivit unor rapoarte, au trecut ani buni de cand detinutii nu au mai primit carne. In schimb, dieta lor a fost compusa din varza si fasole, lucru care ar putea sa se schimbe in curand.

In cadrul unei intruniri recente, in care s-a discutat despre dieta deficitara a detinutilor, reprezentantii ministerului Justitiei din Zimbabwe au spus ca au gasit solutia perfecta – carnea de elefant. “La aceasta intrunire, ministrul si reprezentantul sistemului de inchisori al tarii au luat in calcul carnea de elefant ca o optiune viabila”, a declarat, pentru The Zimbabwe Independent, adjunctul minstrului Justitiei, Obert Gutu.

“S-a convenit asupra faptului ca, din moment ce expertii spun ca populatia de elefanti a tarii este oricum prea mare, de ce sa nu fie folositi ca hrana pentru detinuti, mai ales ca nu avem nici carne si nici bani sa o cumparam. Toti au fost de acord in acest sens si au spus ca ar trebui sa aranjam acest lucru cu autoritatile abilitate”, a mai spus Obert Gutu.

Oficialii care vor sa macelareasca elefantii din tara pentru carne de consum, sustin ca in Zimbabwe traiesc aproximativ 100.000 de astfel de animale, relateaza Treehugger.com. Insa expertii in conservarea speciilor ii contrazic si spun ca numarul este umflat cu mult. Johnny Rodrigues, din cadrul Organizatiei de Conservare a Animalelor din Zimbabwe sustine ca exista mai putin de 35.000 de elefanti in tara, si ca totul se bazeaza pe cifre eronate inca de la inceputul proiectului.

“Una dintre cele mai importante resurse ale tarii este turismul. Atunci cum putem sa ne furam propria mostenire? De ce ne vindem viitorul si-l aruncam la gunoi? Ar trebui sa avem grija de aceste animale inteligente, astfel incat sa nu fie ucise”, a declarat Rodrigruez pentru The Independent.

Citeste si:

"Water for Elephants", un film in care animalele au fost atent protejate (VIDEO)

Lupta spectaculoasa intre un crocodil si un elefant (VIDEO)

Dupa 20 de milioane de ani, resturi de par dintr-un mamifer si paianjeni descoperiti in Peru

Ecosistem bizar, descoperit in adancurile unui lac din Antarctica

 

Foto: Treehugger.com

Florin Tulbure

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri