Ziare.com: Cat te costa un sejur intr-o pensiune eco din Romania?

Pensiunile ecologice din Romania au adoptat modelul de activitate al celor din Suedia si Estonia si pot reprezenta salvarea turismului de la noi din tara.
"O astfel de pensiune trebuie sa aiba maximum 25 de camere, iar mancarea servita turistilor trebuie sa provina din gospodaria proprie si sa fie certificate ecologic", au declarat reprezentantii Asociatiei de Ecoturism din Romania (AER), pentru Incont.ro.
 

In ceea ce priveste turistii care aleg astfel de pensiuni, ei sunt in mare parte straini. Mai exact, din cei 20.000 de vizitatori, doar 20% sunt romani. Strainii vin din tari precum Germania, Franta, Olanda si Austria.
 

"Turistii romani tind sa stea mai putin (durata sejurului este de doua-trei zile) si cheltuie mai putin decat cei straini (durata sejurului la acestia este de 6 zile)", mai adauga reprezentantii AER.
 

Informatia este confirmata si de un studiu recent al GfK, care arata ca, in 2010, romanii au avut bani doar de cinci nopti de cazare, nu de 6-7 ca in alti ani.
In ceea ce priveste bugetul disponibil, doar 16% din cei care au plecat in vacanta nu au alocat mai mult de 500 de euro pentru o deplasare.
La capitolul bani, trebuie precizat ca incasarile pensiunilor eco nu sunt deloc mici, in 2009 ele ridicatndu-se la doua milioane de euro, iar anul trecut au fost cam la acelasi nivel.
 

In ceea ce priveste cheltuielile, daca strainii dau 70-80 de euro pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus si servicii aditionale, precum drumetii si servicii de ghidare, romanii platesc doar innoptarea, adica 40 de euro, bani in care intra si mancarea.
 

Citeste articolul integral pe Ziare.com
 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri