WWF cere Ministrului Mediului să apere Directiva Păsări și Habitate, într-un mod inedit

Organizația internațională WWF a inițiat luna trecută o campanie în mediul online, prin care cere miniștrilor mediului din Uniunea Europeană să nu relaxeze legislația referitoare la protejarea habitatelor naturale (Directivele Natura 2000 – Păsări și Habitate).

natura

Miniștrii de mediu din Uniunea Europeană, inclusiv cel al României, Cristiana Pașca-Palmer, vor dezbate alături de Comisia Juncker posibilitatea revizuirii actelor normative pentru conservarea naturii în UE. WWF avertizează că acestea au asigurat supraviețuirea patrimoniului natural în ultimii 25 de ani și nu ar trebui modificate.

În perioada 28-30 iunie, va avea loc în Amsterdam o întâlnire la nivel înalt pe această temă, iar deciziile vor fi luate în lunile imediat următoare. WWF cere cetățenilor să se alăture campaniei și să pună presiuni pe autorități, astfel încât legislația să fie întărită, nu relaxată. Astfel, vor proteja cele 583 de situri Natura 2000 din România și cele din Europa.

Cum pot contribui cetățenii

Cu ajutorul unei agenții românești, WWF a lansat la nivel european o campanie interactivă, prin care cetățenii pot susține demersul organizației. Au creat un video în care zgomotul orașului este înlocuit cu cel al naturii, prin simpla schimbare a postului de radio.

Apoi, au cerut cetățenilor să compună propria melodie, din sunete existente în natură, produse de animale, apă, pământ și aer și să o trimită, alături de o scrisoare, Ministrului Mediului.

Ce solicită WWF de la autorități

Organizația cere autorităților europene să nu revizuiască Directivele Păsări și Habitate, ci să le implementeze integral și eficient. Mai mult, vor ca acestea să analizeze factorii ce duc la pierderea biodiversității, și anume practicile agricole nesustenabile și dezvoltarea infrastructurii, fără a lua în considerare cerințele de mediu.

Printre subiectele aduse în discuție, se numără gestionarea poluării cu azot, adoptarea unei Inițiative UE pentru Polenizatori, evaluarea Politicii Agricole Comune (CAP) și sprijinirea proiectelor de reconstrucție ecologică.

spot_img

Ultimele știri