Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, a lansat aseara, in cadrul unei ceremonii, albumul "Patrimoniul natural al Romaniei".
Publicatia contine date istorice, descrieri si informatii exhaustive despre parcurile naturale, ariile protejate, rezervatiile speologice si rezervatiile biosferei de pe teritoriul Romaniei. De asemenea, albumul contine fotografii inedite cu fauna si flora ce constituie patrimoniul natural al tarii.
”Cartea aceasta este un indemn pentru ca natura sa fie privita cu alti ochi si pentru ca romanii sa inteleaga ca traim intr-o gradina splendida. Avem obligatia sa o protejam si sa o predam mai departe, fara a stirbi generatiei viitoare dreptul de a se bucura de ea”, a declarat Petru Lificiu.
El a explicat ca pentru realizarea albumului s-a bucurat de sprijinul Forumului Ecologistilor din Romania, iar informatiile si imaginile publicatiei au fost colectate cu ajutorul unui numar mare de speologi si fotografi.
Natura are nevoie de oameni puternici
Potrivit autorului albumului, ONG-urile si partidele ecologiste mici din Romania au proiecte si actiuni, sustin seminarii si organizeaza plantari de copaci dar aceste actiuni nu sunt suficiente fara o sustinere din partea celorlalte sectoare.
”Fara actiunea unor oameni puternici, politici, de stiinta, din business nu o putem proteja si nu putem arata Europei bogatiile pe care le avem”.
Petru Lificiu este fondator al Forumului Ecologistilor din Romania si fost ministru al mediului in Guvernul lui Adrian Nastase. La lansare au fost prezenti printul Paul al Romaniei, episcopul Sloboziei si Calarasilor, Vicentiu, actorul Marius Bodochi, cantaretul Gheorghe Turda, precum si alte personalitati din domeniul politic, economic, ambasadori, dar si oameni de afaceri.
Albumul "Patrimoniul natural al Romaniei" va fi disponibil in curand in librarii si va costa 100 lei.