Vânătoare de comori în Grădina Botanică

Sâmbătă, 30 mai 2015, Asociația Team Work organizează cea de-a 10-a ediție a Vânătorii de Comori din Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Evenimentul face parte dintr-o serie de acțiuni derulate în cadrul proiectului Grădina Botanică – Grădina Orașului Meu, proiect care sărbătorește în 2015 10 ani de activitate și voluntariat în parteneriat cu Grădina Botanică București.

Afis - Vanatoarea de Comori 2015 - Asociatia Team Work

Vânătoarea de Comori este organizată special pentru cei mici cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, la această ediție aniversară fiind așteptat un număr de aproximativ 300 de copii. Vârsta maximă de participare este de 12 ani. Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 10:00-14:00, participanții putând intra pe traseu oricând în acest interval. Voluntarii costumați în personaje din basme îi vor întâmpina pe micuți la intrarea într-un tărâm magic al poveștilor, presărat din loc în loc cu prinți și prințese, regi și regine, faraoni, indieni sau alte personaje preferate.

Pentru a descoperi comoara ascunsă, copiii vor parcurge cele 7 puncte ale traseului stabilit în zonele reprezentative ale Grădinii Botanice, răspunzând la întrebări de ecologie menite să le stimuleze gândirea, să le dezvolte spiritul competitiv, dar și să-i distreze. Pe parcursul traseului personajele le vor antrena curiozitatea și intuiția, pornind astfel cu entuziasm în călătoria spre comoară. Și pentru că orice implicare merită recompensată, micuții vânători vor primi drept răsplată din partea Asociației Team Work mici cadouri și surprize descoperite în cufărul magic.

De asemenea, la intrarea în Grădina Botanică va fi amplasat un stand de donații, cu scopul de a strânge fondurile necesare pentru derularea proiectelor viitoare ale organizației. Prin intermediul donațiilor făcute, vizitatorii vor contribui și la amenajarea unui nou spațiu destinat lecturii în aer liber, Grădina din Cărți.

„Vânătoarea de Comori” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Orașului Meu”, alături de „Grădina Copilului și a Părintelui”, „Curățenia de Primăvară”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor”(proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamnă 2011.

Puteți citi și:

Curățenie de primăvară în Grădina Botanică pentru al zecelea an consecutiv

Curățenie de primăvară la Moara lui Assan, care ar putea deveni o grădină urbană comunitară

Peste 100 de specii vor fi cultivate pe grădina pe acoperiș din București

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri