Ursus Breweries si Sonae Sierra, castigatoarele GBI 2013

Robert Uzuna, External Relations Manager, Ursus Breweries, Raluca Fser, presedinte Green Revolution, Ingo Nissen, Managing Director, Sonae Sierra

Marele premiu GBI 2013 a fost castigat de  Sonae Sierra, la categoria  Servicii/Comert, si de Ursus Breweries, la categoria Industrie/Productie, companii care au demonstrat in cursul anului de raportare, 2012, ca si-au mobilizat resursele si si-au administrat afacerile, astfel incat sa-si asigure prosperitatea si profitabilitatea pe termen lung, luand in calcul aspectele sociale si de mediu in planul de dezvoltare.

Sonae Sierra – Marele Premiu GBI – Servicii/Comert/

Cu o experienta de peste 20 ani in management si in dezvoltare ecoeficienta, Sonae Sierra este prima companie care a introdus conceptul de „centru comercial ecologic” in domeniu. Compania a intrat pe piata romaneasca in 2007, prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea.

Sonae Sierra este o companie extrem de focusata pe problemele de mediu. Ce trebuie sa facem in privinta managementului deseurilor? Ce trebuie sa facem pentru o mai buna eficienta energetica? Suntem datori cu raspunsurile la aceste intrebari pentru a asigura viitorul copiilor nostri. Multumin Green Revolution pentru acordarea acestui premiu si pentru recunoasterea eforturilor noastre ”, a declarat Ingo Nissen, managing director Sonae Sierra.

Emisiile de gaze cu efect de sera (GES) pentru centrele comerciale din portofoliu si pentru birourile Sonae Sierra, pentru anul 2012, sunt de 0,043t CO2e/m2 GLA (suprafata totala inchiriabila).

Aproape toate centrele Sonae Sierra din Portugalia si Spania, precum si cele din Germania, au acum contracte de energie electrica care impun factori de emisii reduse de CO2 pe kWh. Acelasi lucru este valabil pentru Romania, caz in care furnizorul de energie ofera mai mult de 50% din energie din surse regenerabile.

Ursus Breweries  – Marele Premiu GBI – Industrie/Productie

Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller PLC, unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, si-a fixat zece prioritati de dezvoltare durabila. Reducerea consumului de apa, refolosirea si reciclarea ambalajelor, zero deseuri in activitatile companiei, reducerea amprentei de carbon si a consumului de energie sunt doar cateva dintre ele.

Sunt emotionat si este o reala surpriza pentru noi acest premiu pe care il dedic intregii echipe. Acest premiu ne ajuta mai mult sa intelegem ce este dezvoltarea durabila si sa facem mai multe eforturi sa protejam mediul. Recomand tuturor companiilor sa participe la aceasta competitie pentru care, cu siguranta, eforturile au fost imense„, a spus Robert Uzuna, External Relations Manager, Ursus Breweries.

Pentru compania romaneasca producatoare de bere, Ursus, reducerea consumului de apa cu 25%, pe  1 hecolitru de bere, in perioada 2008-2015, reprezinta una dintre cele zece prioritati de dezvoltare sustenabila, ce se regasesc si in primul sau Raport de Dezvoltare Durabila 2010-2012.

GBI, barometrul  responsabilitatii fata de mediu
a companiilor din Romania, la a IV-a editie

Raluca Fiser, presedintele Green Revolution

Cele mai responsabile companii fata de mediu au fost premiate marti, 17 decembrie a.c.,  in cadrul Galei Green Business Index (GBI). La Gala au fost prezenti participa reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, precum si ai autoritatilor publice.

Aflat la a patra editie, Green Business Index este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania. De asemenea, furnizeaza servicii de asistenta si formare in vederea imbunatatirii performantei de mediu a acestora.

De patru ani, monitorizam prin GBI initiativele „verzi” din sectorul de afaceri romanesc si realizam anual un top al companiilor aflate in diferite stadii de „inverzire” a afacerilor lor. Cresterea numarului de companii inscrise in Green Business Index in 2013, precum si rezultatele evaluarilor anuale dovedesc ca, in ciuda stadiului incipient, exista premise pentru dezvoltarea economica durabila si in tara noastra”, a declarat Raluca Fiser, presedintele AGR.

GBI reprezinta recunoasterea publica a eforturilor de responsabilizare fata de mediu a companiilor din Romania si reflecta gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton fata de economia verde. GBI este un proiect realizat de asociatia de ecologie urbana Green Revolution ce monitorizeaza initiativele verzi din sectorul de afaceri romanesc.

Proiectul este bazat pe indicatori de performanta de mediu recunoscuti la nivel international: ISO 14031, ISO 26000, ISO 16001 si este dezvoltat cu sprijinul unei echipe de experti seniori.

spot_img

Ultimele știri