Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller PLC, unul dintre cei mai mari producatori de bere din Romania, si-a fixat 10 prioritati de dezvoltare durabila. Reducerea consumului de apa, refolosirea si reciclarea ambalajelor, zero deseuri in activitatile companiei, reducerea amprentei de carbon si a consumului de energie sunt doar cateva dintre ele.
Programul de investitii pentru proiecte de eficienta energetica implementat de companie a vizat modernizarea si inlocuirea echipamentelor consumatoare de energie electrica. Suma investita s-a ridicat la peste 2.000.000 lei, iar cantitatea de energie economisita este de aproximativ 6.000.000 kWh.
Castigatoarea GBI 2012, la “Utilizarea resurselor”
Ursus Breweries a fost desemnata de curand castigatoare la sectiunea ”Utilizarea resurselor” pentru sectorul industrie/productie, in cadrul Green Business Index 2012, proiect ce masoara si premiaza responsabilitatea fata de mediu a companiilor din Romania.
In clasamentul general, Ursus Breweries este pe locul trei intre companiile care au responsabile fata de mediu. Pe langa acest premiu, Ursus Breweries a obtinut recunoastere si in cadrul sectiunilor ”Managementul deseurilor”, ”Impactul asupra mediului” si ”Dezvoltare Sustenabila”.
”Multumim Green Business Index pentru recunoasterea acordata si speram ca astfel de competitii sa incurajeze cat mai multe companii in Romania sa se ralieze eforturilor de dezvoltare durabila. Actiunile noastre, de protejare a resurselor, ne ajuta sa avem grija de ce este in jur si sa prezervam mediul pentru viitor. Misiunea noastra merge dincolo de a da viata berii in Romania, printr-o bere de calitate si o cultura a consumului responsabil. Misiunea noastra este sa facem aceste lucruri gandindu-ne la viitor,avem responsabilitatea de a ne aduce contributia la o dezvoltare echilibrata si durabila a mediului in care ne desfasuram activitatea”, a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.
Management eficient de utilizare a apei
Pentru a minimiza cantitatile de apa folosite, Ursus Breweries a aplicat un management al utilizarii apei. Astfel, consumul mediu lunar a scazut cu 15-25% datorita proiectelor de investitii si actiunilor operationale pentru reducerea consumului specific, randamentul folosirii apei fiind de circa 27%.
Un procent de pana la 50% din apa utilizata a fost recirculata, avand ca scop principal racirea echipamentelor.
Foto: Cluj-am.ro