Unirea Alba: Kronospan in Top 10 companii verzi din tara

Eforturile Kronospan in directia respectarii si promovarii celor mai inalte standarde de protectie a mediului au fost rasplatite de curand prin clasarea companiei printre primele 10 companii romanesti din Green Business Index. Green Business Index este primul top al companiilor verzi, fiind prima initiativa de cuantificare a eforturilor pe care companiile romanesti le fac pentru protejarea mediului. Proiectul a fost initiat de Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor din Romania. Asa cum a declarat Raluca Fiser, presedinta Asociatiei Green Revolution, "Green Business Index reprezinta topul companiilor care dovedesc grija fata de mediu si resurse naturale, care investesc in solutii si tehnologii curate".

La Green Business Index 2010 au participat 180 de societati cu diverse domenii de activitate. Kronospan s-a clasat in acest top intre primele zece companii din tara la doua categorii: utilizarea resurselor – Kronospan Sebes si deseuri – Kronospan Brasov. Oana Bodea, manager PR Kronospan, a precizat: "Suntem foarte mandri ca ne aflam printre primele 10 companii verzi din tara. Acest lucru dovedeste ca suntem o companie responsabila in domeniul protectiei mediului. Din punctul nostru de vedere dezvoltarea sustenabila si protectia mediului reprezinta un angajament clar pe care l-am luat fata de comunitate si o promisiune de a fi din ce in ce mai buni".

In ambele locatii – de la Sebes si de la Brasov – Kronospan a implementat cele mai noi tehnologii in domeniul protectiei mediului si in acelasi timp a adoptat politici diverse in ceea ce priveste resursele, transportul, deseurile, pentru a se asigura ca activitatea sa se desfasoara cu cel mai mic impact asupra mediului. Prin procese integrate dezvoltate de-a lungul timpului, Kronospan face eforturi continue sa transforme industria placilor pe baza de lemn intr-o industrie durabila. La Kronospan deseurile care rezulta de la alte procese de prelucrare sunt reciclate si transformate in produse sau sunt folosite pentru a genera energie cu zero emisii de carbon. Daca un deseu nu mai poate fi folosit, el este reciclat in parteneriat cu alte societati.

Kronospan isi monitorizeaza constant consumul de apa si energie pentru a identifica oportunitati de a-l reduce. De asemenea, Kronospan este certificat FSC (Forest Stewardship Council), certificare prin care compania se asigura ca lemnul care este folosit in procesul de productie provine din paduri verificate, bine gestionate, care asigura o resursa regenerabila si durabila. Kronospan are diverse programe si in ceea ce priveste transportul: lplanuri de eficientizare privind deplasarile; linvestitii in mijloace de transport echipate cu cele mai noi tehnologii, in vederea reducerii cantitatii de noxe emise; lincurajarea utilizarii mijloacelor de transport in comun si a mijloacelor alternative precum bicicleta; lreducerea deplasarilor inutile si utilizarea teleconferintelor.

O alta prioritate pentru Kronospan o reprezinta eficientizarea resurselor in cadrul companiei – minimizarea consumului de apa sau utilizarea rationala a combustibililor si a hartiei. In opinia managerului PR Kronospan, Oana Bodea, "sunt foarte multe lucruri de spus pentru ca eforturile noastre in domeniul protectiei mediului sunt indreptate in directii dintre cele mai diverse. Acest clasament ne-a ambitionat mai mult, ne dorim sa devenim si mai buni, sa demonstram inca o data ca pentru Kronospan mediul inseamna responsabilitate".

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri