UniCredit Tiriac Bank a investit pana in prezent aproximativ 96 de milioane euro in proiecte de protectie a mediului si in companii verzi. Institutia este cea mai activa banca de pe piata romaneasca in ceea ce priveste finantarea proiectelor sustenabile.
Printre beneficiari se numara Complexul Energetic Rovinari, centrul de colectare, tratare, valorificare si reciclare DEEE, GreenWEEE (4 milioane euro) si 3 proiecte mari eoliene dezvoltate in Dobrogea (11 milioane euro).
Pentru anul 2011, Unicredit are un buget de 100 milioane euro destinat acestor tipuri de proiecte a anuntat Giorgio Capurri, manager Sustainability Department.
La nivel de grup, institutia sustine companiile care investesc in energie din resurse regenerabile, finantand in prezent proiecte de energie eoliana, fotovoltaica, hidroenergie si cogenerare.
Bani pentru reducerea poluarii la Rovinari
Potrivit lui Bogdan Spuza, director de marketing in cadrul UniCredit Tiriac Bank, cea mai mare parte din fondurile alocate pana in prezent in Romania a reprezentat finantarea pentru un proiect de reducerea poluarii cu sulf de la Complexul Energetic Rovinari.
Finantarea este utilizata pentru investitiile de mediu ale complexului, mai exact, pentru montarea de instalatii de desulfurare a gazului de ardere pentru fiecare din unitatile generatoare de energie electrica, in cadrul unui program de investitii evaluat la 162,7 milioane euro care se va incheia in anul 2012. Aceasta finantare va asigura suportul necesar derularii primei etape a programului de investitii de mediu, in valoare de 97,6 milioane euro.
Orasul Rovinari inca se confrunta cu poluarea atmosferica, in special cu pulberi in suspensie (PM 10) datorate surselor industriale.
Cititi si:
Poluare "fantoma" la Complexul Rovinari (Vezi video)
CE Rovinari, amendata cu 50.000 lei in urma poluarii cu zgura. Complexul da vina pe vant.