Un nou festival de muzică vrea să-și reducă amprenta ecologică

Pornit acum opt ani ca o ieșire în natură a unui grup de prieteni, 3 Smoked Olives Island Festival a evoluat în momentul de față la un eveniment în sine, cu mai multe scene, artiști consacrați și o pasiune puternică pentru natură. Astfel, peste 4.000 de oameni sunt așteptați între 25 și 30 iulie pe insula de pe Dunăre, din apropierea punctului de trecere cu bacul dintre Ostrov, Romania – Silistra, Bulgaria.

Un nou festival de muzică vrea să-și reducă amprenta ecologică

Potrivit organizatorilor, festivalul acordă o atenție deosebită protejării spațiului natural. Ediția din acest an vine cu mult mai multe noutăți, printre care colectarea separată a deșeurilor generate în urma evenimentului și implicarea celor prezenți în activități cu privire la reducerea amprentei de carbon asupra mediului, energie regenerabilă, reciclare și compost.

Progresul se face prin educație și fiecare dintre noi are nevoie de exemple sanatoase pe care sa le urmam. Colectand selectiv si promovand transportul alternativ pe bicicleta si longboard, am creat un precedent, un concept eco bun de urmat pentru participanții la un festival. Ne dorim sa crestem constientizarea tinerilor fata de necesitatea unei atitudini pozitive cu privire la colectarea selectiva pentru un mediu inconjurator curat. Avem în plan sa aducem instalatii prin care să transformăm energia solară în energie electrică, alimentând cu aceasta o mica parte din necesar, cum ar fi încarcarea telefoanelor mobile. Un alt exemplu de activitate este un mic „cinema” în aer liber alimentat în totalitate de biciclete cu dinam”, au explicat, pentru Green Report organizatorii festivalului.

La ediția precedentă au fost colectate separat aproximativ 1200 de kilograme de deșeuri care au fost predate unei firme de reciclare din Călărași. Din cele 1200 de kilograme, 900 kilograme au fost deșeuri de sticlă, 85 kilogrme PET, 83 kilograme, carton și 17 kg aluminiu.

În total s-au strâns 20 mc de deșeuri.

Și în acest an, deșeurile reciclabile – PET, carton, sticla, aluminiu – vor fi predate unei companii reciclatoare, iar restul vor fi transformate în materiale pentru compost.

Pe lângă muzica care va anima serile de vară, oamenii vor putea face yoga sau se pot plimba cu barca pe Dunăre, într-un decor natural, idilic. Cei mai curajoși pot încerca wakeboard, pentru un plus de adrenalină.

În plus, insularii vor putea fi martori a unui spectacol astronomic unic, o ploaie de meteoriți denumită Delta Aquariid, care atinge vârful culminant în timpul petrecerii de sâmbătă 28 iulie.

spot_img

Ultimele știri