Uber urmărește să devină o platformă de mobilitate cu zero emisii până în 2040, în 10.000 de orașe și șase continente, toate călătoriile urmând să fie realizate în vehicule cu zero emisii poluante, transport public și servicii de micro-mobilitate, potrvit unui comunicat de presă al companiei.
Astfel, până în 2025, 50% din totalul kilometrilor parcurși în șapte capitale europene (Amsterdam, Berlin, Bruxelles, Lisabona, Londra, Madrid și Paris) se vor realiza în vehicule cu zero emisii. Acest lucru va fi posibil, parțial, datorită fondurilor pe care Uber le pune la dispoziția a sute de mii de șoferi din Europa, Statele Unite și Canada, în valoare de 800 milioane de dolari. Cu ajutorul acestor fonduri, șoferii vor putea face tranziția către mașini cu zero emisii.
Uber va continua extinderea serviciului Uber Green în Europa, prin intermediul căruia utilizatorii pot călători în mașini cu un nivel scăzut de emisii, pentru o mică taxă suplimentară. Până la finalul anului 2021, Uber Green va fi disponibil, de la cele 37 de orașe în care serviciul este disponibil în prezent, în 60 de orașe, printre care se numără Londra și Barcelona. Astfel, utilizatorii vor putea alege o călătorie cu zero emisii în orașele care reprezintă 80% din business-ul european al Uber.
225.000 de pasageri din România au ales Uber Green
În România, Uber Green este disponibil din februarie 2018. Cei care aleg să călătorească folosind acest serviciu pot comanda mașini 100% electrice pentru care așteaptă, în medie, 8 minute. Până acum, mai mult de 225.000 de pasageri au ales să călătorească cu Uber într-o mașină electrică. În total, aceștia au parcurs o distanță de aproape 3.000.000 km.
Ținând cont de responsabilitățile pe care le avem față de șoferi, utilizatori și orașele în care suntem prezenți, ne-am asumat niște obiective ambițioase prin care dorim să urgentăm electrificarea platformei noastre. Odată cu implementarea strategiei de a deveni, până în 2040, o platformă de mobilitate cu zero emisii, țările europene ca România vor fi lideri ai schimbării în următorii cinci ani”, a declarat Nicoleta Diaconu, Country Manager Uber România.
În plus, pentru a le ușura șoferilor tranziția către vehicule cu zero emisii, Uber a încheiat o serie de parteneriate care reprezintă o premieră pentru industrie. De exemplu, compania a semnat un parteneriat strategic cu Renault-Nissan pentru a le asigura șoferilor din mai multe țări Europene, care folosesc aplicația Uber, accesul la mașini electrice la un preț convenabil. Î
n Marea Britanie, Uber și BP au semnat un acord care le oferă șoferilor din Londra acces la hub-uri de încărcare dedicate, iar în Franța, parteneriatul cu EDF va asigura o nouă infrastructură de încărcare rapidă, dar și reduceri pentru instalațiile de încărcare ce pot fi utilizate acasă.
În România, Uber a încheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru a-i ajuta pe șoferi să acceseze reduceri pentru achiziționarea de mașini electrice.
Credem cu tărie că, dacă instituțiile private și de stat lucrează împreună pentru a crea condițiile necesare, în următorii 5 ani industria de ride-hailing poate fi echipată cu vehicule electrice în toate orașele europene importante. Acest lucru ar putea acționa ca un catalizator pentru schimbare și ar putea conduce la tranziție mai largă către vehicule cu emisii zero, în întreaga România”, a adăugat Nicoleta Diaconu.