Trei posibile explicatii pentru moartea ursuletului Knut VEZI VIDEO

Moartea ursului polar Knut, de la gradina zoologica din Berlin, a lasat perplecsi specialistii, scrie site-ul rtl.be.

Speranta de viata a unui urs polar este de 35 de ani, iar Knut, bulgarele de zapada care a fost indragit de toata planeta, a murit, sambata trecuta, la numai 4 ani si trei saptamani, in conditii neelucidate inca.

Tocmai de aceea, specialistii au hotarat sa-i faca autopsia, ale carei rezultate vor fi date in curand publicitatii, pentru a infirma sau confirma parerile potrivit carora Knut ar fi facut un atac cerebral din cauza stresului.

Si fostul ingrijitor al lui Knut a murit in conditii neelucidate inca

Paradoxal ramane si faptul ca fostul ingrijitor al ursuletului, Thomas Dörflein, a murit tot in conditii neelucidate, in 2008, in apartamentul sau din Berlin. Thomas l-a hranit cu biberonul pe Knut si l-a luat peste tot cu el, dupa ce mama lui l-a respins. Iar, in scurt timp, ursuletul Knut a devenit atractia intregii planete, in urma reportajelor transmise de televiziunile germane.

Unii dintre ingrijitorii de la gradina zoologica din Berlin sustin ca ursul ar fi dat vizibile semne de tristete dupa ce Thomas nu s-a mai aflat in preajma lui.

„Knut este o pierdere pentru noi toti, caci toata lumea l-a iubit chiar daca l-a vazut numai la televizor sau in filmuletele de pe internet. Sunt convins ca a fost ingrijit si exclud faptul ca ar fi putut muri din cauza unei boli netratate. A fost un accident, iar cauzele nu pot fi dezvaluite decat dupa autopsie. Knut s-a nascut in captivitate, era invatat cu oamenii si nu cred ca vizitele acestora l-ar fi putut agita intr-atat incat sa faca un atac cerebral, desi nu exclud nici acest motiv”, a declarat pentru „Green Report” Kuki Barbuceanu, manager de proiect Vier Pfoten.

Stresul, o posibila cauza a decesului

De aceeasi parere este si medicul veterinar de la Zoo Baneasa, Codrut Visoiu. Knut nu a murit neaparat din cauza stresului. Ar fi putut exista totusi si alte motive, legate de o afectiune ascunsa, ce ar fi putut sa duca la decesul neasteptat al ursului.

  „Cu siguranta nu am date exacte despre ce s-a intamplat cu Knut, insa, din experienta, va pot spune ca orice animal, mai ales crescut in captivitate, poate avea probleme de sanatate. Exista o multitudine de factori care pot duce la deces si nu exclud nici stresul creat de vizitatori”, spune medicul veterinar Codrut Visoiu.

Dana Canari este biolog la gradina zoologica din Ploiesti si spune ca ursul polar, atat de iubit de berlinezi, ar fi putut sa moara de tristete de cand Thomas, ingrijitorul sau, nu a mai fost langa el. Noul ingrijitor al ursului, Heiner Kloes, a declarat ca Knut a murit, sambata trecuta, singur in imprejmuirea in care statea de obicei.

„L-a iubit si l-a ingrijit pe Knut ca pe propriul sau copil, dupa ce acesta a fost abandonat de mama sa. Este posibil ca ursul sa se fi atasat atat de tare de Thomas incat sa fi sfarsit de dorul sau. Animalele se ataseaza de cei care le ingrijesc si sufera uneori mai mult decat oamenii”, spune biologul Dana Canari.

  Ursul Knut nu a vazut niciodata gheturile de la pol

Knut a stat la mii de kilometri de banchize, fara sa fi vazut vreodata mediul natural in care ar fi trebuit sa traiasca, insa a cunoscut un destin demn de orice scenariu de la Hollywood.

Este primul urs polar care a vazut lumina zilei in captivitate, dupa 30 de ani, la gradina zoologica din Berlin insa, ceea ce a impresionat la acea vreme enorm opinia publica, la nici cateva minute de la nastere a fost abandonat de mama sa.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri