Top 5 proiecte solare curajoase și frumoase, din întreaga lume

China construiește își cea mai mare centrală solară care se va întinde pe o suprafață de peste 2500 de hectare din deșertul Gobi și va avea o capacitate de a asigura energie electrică pentru un milion de gospodării, informează EcoWatch. Odată finalizată, noua instalație solară va reduce utilizarea standard a cărbunelui cu 4.26 milioane de tone în fiecare an, reducând astfel emisiile de dioxid de carbon și sulf cu 896.000 de tone și, respectiv, 8.080 de tone, potrivit agenției de știri de stat, Xinhua. Trecerea către energie regenerabilă e, practic, noua tendință globală. Iată alte câteva proiecte solare din întreaga lume:

solar_1_650

 

1. PS20 Solar Tower Plant, Spania

Acest turn care se află la Sanlucar la Mayor, lângă Sevilla, poate furniza energie electrică pentru până la 6.000 de case.

solar_2_650

2. Sisteme solare la spitalul din Bihar, India

La spitalul Tripolia, Patna din India, s-au instalat sisteme de energie solară concentrată (CSP) care să creeze aburi. Acești aburi sunt apoi folosiți pentru sterilizarea echipamentului medical. Spitalul are, de asemenea, sisteme solare fotovoltaie care generează electricitate pentru o parte din clădiri și pentru iluminatul public. În plus, au instalat și sisteme solare termale, care produc apă fierbinte pentru îmbăierea pacienților și prepararea medicamentelor. De energia generată de aceste sisteme beneficiază și cei 200 de angajați care locuiesc în campus, alături de cei 250 de pacienți din spital.

solar_3_650

3. Panouri solare în Aeroesbing Renewable Heat Station din Danemarca

În Aeroe, o insulă de energie regenerabilă din sudul Danemarcei, paiele sunt combinate cu panourile solare. Astfel, o treime din producția de paie a insulei e utilizată pentru încălzirea a 500 de gospodării. Zona este, de asemenea, utilizată ca teren de pășunat pentru vite.

solar_4_650

4. Centrală electrică solară fotovoltaică din Tangste, India

Situată la patru kilometri deasupra nivelului mării, în Himalaya, centrala furnizează electricitate pentru o clinică, o școală și 347 de gospodării, pentru timp de aproximativ cinci ore pe zi.

solar_5_650

5. Centrala solară Reverse Osmosis din India

Centrala de desalinizare din satul Kotri produce peste 3.000 de litri de apă potabilă pe zi, din rezervele apelor subterane din zonă. Param Ram, care are 23 de ani, locuiește chiar deasupra centralei și întreține panourile fotovoltaice care alimentează centrala. Înainte de instalarea centralei, sătenii erau nevoiți să bea apă salinizată.

Sursă foto: Greenpeace

 

Mai citește și:

Danemarca a produs atât de multă energie eoliană, încât o împarte cu Europa

Nivelurile poluării din China sunt în scădere

Japonia transformă terenurile de golf abandonate în ferme solare

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri