Tetra Pak reduce consumul de energie printr-un nou proces de pasteurizare

Tetra Pak®, lider mondial în soluții de procesare și ambalare a alimentelor, a anunțat introducerea a unui nou proces de pasteurizare care reduce cu până la 20% consumul de energie, oferind astfel beneficii de cost și mediu companiilor producătoare de sucuri, se arată într-un comunicat al companiei.

Noul proces conceput pentru sucurile foarte acide, îmbunătățește eficiența prin reducerea temperaturii la cel de-al doilea proces de pasteurizare de la 95°C la 80°C, fără a compromite calitatea sucului produs.

Suntem încântați de această inovație deoarece reduce consumul de energie și vine, astfel, în sprijinul clienților noștri de a-și îmbunătăți performanțele pe o piață din ce în ce mai competitivă. În același timp, testele aprofundate au demonstrat că noul proces nu are niciun impact asupra calității sucului produs, în ceea ce privește gustul, valoarea nutritivă, condițiile de păstrare și aspect”, a declarat Micael Simonsson, Directorul Centrului de Expertiză Tetra Pak.

Procesul de pasteurizare se efectuează în două etape. Prima etapă, derulată de obicei imediat după obținerea sucului, dezactivează enzimele și distruge microorganismele. Înainte de umplerea ambalajului, are loc o altă pasteurizare pentru distrugerea microorganismelor dezvoltate în timpul depozitării vrac.

Acest al doilea proces se derulează, de obicei, la temperatura de 95°C timp de 15 secunde. Noua tehnologie introdusă de Tetra Pak permite reducerea temperaturii în timpul celei de-a două etape de pasteurizare la 80ºC pentru sucurile cu un pH egal sau mai mic de 4,2.

spot_img

Ultimele știri