Asociația Team Work va organiza pe data de 1 iunie 2014, în intervalul 10:00-14:00, o nouă „Vânătoare de Comori” în Grădina Botanică a Universității din București.
Ca în fiecare an, Team Work va petrece Ziua Copilului într-o lume de poveste. Voluntarii, costumați în personaje de basme, îi vor întâmpina pe micuți în diferite zone ale Grădinii Botanice și-i vor ghida în lumea piraților, faraonilor, prințeselor, indienilor, Scufițelor roșii și altor personaje îndrăgite de aceștia. La eveniment sunt așteptați între 300 – 350 copii cu vârsta de până la 12 ani, alături de părinți, bunici, profesori sau alte persoane însoțitoare”, spun reprezentanții Team Work.
Pentru a ajunge la „comoara” pe care o vor descoperi în urma parcurgerii unui traseu stabilit, cei mici vor răspunde la întrebări despre ecologie și natură, menite a le testa cunoștințele și stârni curiozitatea de a merge mai departe. Pe durata călătoriei către tainele Grădinii Botanice, copiii vor avea parte de distracție alături de voluntari entuziaști, care îi vor conduce într-o aventură a poveștilor.
Drept răsplată pentru că au găsit comoara, micii „vânători” vor primi un cadou personalizat, realizat de voluntarii Asociației Team Work și vor avea posibilitatea de a participa la o tombolă pentru a câștiga diferite premii.
Cu prilejul acestui eveniment, va fi amplasat și un stand de donații prin intermediul căruia vizitatorii pot susține proiectele derulate de Team Work în Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București. Aceștia vor primi în schimbul donațiilor broșe care simbolizează natura, realizate și colorate manual de către membrii asociației”, se arată în comunicatul asociației.
„Vânătoarea de Comori” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Orașului Meu”, alături de „Grădina Copilului și a Părintelui”, „Curățenia de Primăvară”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor”(proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”).
De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamnă 2011. În perioada 2007-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul își propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activități care să creeze sau să consolideze legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spațiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale și comunitare.