Targ de haine traditionale si produse ecologice in Bucuresti

„Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale” care ajunge in acest weekend la cea de-a opta editie invita bucurestenii la o expozitie de mancaruri specifice mai multor zone din tara si de haine traditionale romanesti.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe Ionescu-Sisesti" (ASAS), in perioada 23-25 iulie, intre orele 9:00 si 18:00, iar intrarea este libera.

La aceasta editie a targului, pensionarii nascuti in mediul rural vor deschide lada de zestre a bunicii pe aleile parcului ASAS.

,,Lada cu zestre a bunicii este un proiect de suflet pe care il lansez la a VIII-a editie a targului de la Academia de Stiinte Agricole cu speranta ca mestesugurile noastre se vor perpetua din generatie in generatie. In "lada cu zestre a bunicii" ei vor gasi comoara traditiilor, a datinilor si a obiceiurilor specifice satului”, a declarat Daniela Popa, manager Media Link Business, organizatorul evenimentului.

De asemenea, toti pensionarii care vor sa isi valorifice produsele confectionate manual, impletituri, tricotaje, obiecte de decor cusute manual, mileuri, fete de masa, stergare, macrameuri, sunt asteptati sa isi expuna, gratis, creatiile.

Mancaruri alese din toate partile Romaniei

Ca de obicei, si la aceasta editie bucurestenii vor fi imbiati cu bucate din toate zonele tarii.

Moldovenii din Suceava vor aduce cozonaci de calitate inalta calitate cu ingrediente 100% naturale.

Apoi, producatorii din Olt vor veni cu pepeni verzi de Scarisoara si legume proaspat culese – rosii, castraveti, vinete, dovlecei, ardei gras din soiuri romanesti traditionale, dar si soiuri hibrid adaptate solului si climei din sudul tarii.

De asemenea, vor fi aduse vinuri alese de la Dealu Mare precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra si Muscat Ottonel.

Dobrogenii aduc si de data aceasta delicioasa lor placinta dobrogeana dar si rulada din pulpa de berbecut, preparata dupa o reteta unica in tara, de satenii din Pestera (Constanta).

Tot in standurile producatorilor din Pestera, vizitatorii pot degusta hamsii si scrumbii sarate sau ghiuden,cu un pahar de vin pelin.

Maramuresencele vor veni cu binecunoscutele lor prajituri traditionale – foi cu mere, prajitura caramel, cu nuca de cocos, dobos, bezele Sarah Bernhardt, salam de biscuiti, prajitura cu mac, dar si alte surprize.

Tot de la producatorii din Maramures, bucurestenii pot cumpara miere, fagure, propolis, dar si dulceturi si siropuri naturale preparate in casa.
Galatenii vor veni si in acest weekend cu racoritoare precum braga, berea KlaussWies si Poll de la Martens. Tot de la Martens, din Galati, vine si berea fara alcool pentru soferi.

Sucurile naturale de mere de la "Vital", un produs din Ardeal, de la Bacia, (Hunedoara) vor fi prezente si la aceasta editie a Targului.

Iar din Calarasi, de la Stefanesti, producatorii aduc branza si iaurt din lapte nepasteurizat de capra.

spot_img

Ultimele știri