Studiu. Americanii adaugă de până la cinci ori mai mult plastic în oceane decât se credea până acum

Un nou studiu atrage atenția că e posibil ca Statele Unite să trimită de cinci ori mai mult plastic în oceane decât au arătat analizele de până acum. 88% din deșeurile reciclabile sunt trimise în țări considerate ca având un management neadecvat al deșeurilor, acestea ajungând astfel în oceane.

pact ambalaje plastic uk

Studiul recent, publicat în Science Advances, este o continuare a unei analize din 2015, făcută de aceiași autori. Doar că, de data aceasta, oamenii de știință au ținut cont de faptul că americanii folosesc mai mult plastic ca niciodată și s-au uitat și la cantitățile de deșeuri de plastic pe care SUA le exportă.

Astfel, cu aceste noi date, studiul estimează că, în 2016, Statele Unite au contribuit cu o cantitate între 1,2 milioane și 2,4 milioane de tone de plastic care au ajuns în oceane dintr-o combinație de depozitare nepotrivită și exporturile administrate prost. SUA, care n-au suficientă infrastructură pentru a-și atinge țintele de reciclare acasă, exportă aproape jumătate din deșeurile reciclabile, Din totalul cantităților exportate, 88% ajung în țări cu un management prost al deșeurilor.

Dacă ar fi luată în calcul estimarea la nivelul minimum, de 1,2 milioane de tone de plastic, cantitatea ar fi de două ori mai mare decât a estimat echipa în studiul anterior. Dacă ar fi calculată cantitatea mai mare de plastic – 2,4 milioane – ar însemna de cinci ori mai mare.

Nicholas Mallos, director al Ocean Conservancy și autor al studiului, a explicat pentru The New York Times că valoarea mai mare ar fi echivalentul unei grămezi cât peluza de la Casa Alba și înaltă cât Empire State Building.

Diferența dintre estimări este atât de mare pentru că „nu există un standard real pentru a putea furniza date de bună calitate privind colectarea și eliminarea deșeurilor în general”, a declarat Ted Siegler, economist de resurse la DSM Environmental Solutions, o firmă de consultanță și autor al studiului. În plus, din moment ce deșeurile de plastic sunt trimise în alte țări, de multe ori nu sunt înregistrate deloc.

„Ce subliniază noul studiu este că trebuie să ne ocupăm de reducerea (n.r. poluării) încă de acasă”, a mai spus Mallos. „Aceasta începe cu eliminarea materialelor plastică de unică folosință, care sunt inutile și problematice.”

Citește și: 
Cea mai mare companie de salubritate din SUA a încetat să mai exporte deșeuri de plastic în alte țări

La summitul G20, ţările participante semnează un acord asupra climatului, fără SUA

spot_img

Ultimele știri