“Educatia pentru mediu trebuie sa inceapa de la varsta cea mai frageda. Scoala si familia sunt vectorii cei mai destoinici in apararea mediului”, a declarat, astazi, Elena Dumitru, secretar general adjunct in Ministerul Mediului si Padurilor.
Ministrul Mediului, Rovana Plumb (foto stanga) si secretarul general adjunct, Elena Dumitru, au deschis astazi seria de intalniri educative intitulata “Protectia mediului nu ia vacanta”. Campania este derulata de Ministerul Mediului si Padurilor în parteneriat cu Asociatia Environ.
In acest cadru, au fost premiati elevii si profesorii castigatori ai Campaniei “Baterel si Lumea NON-E”, derulata în parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si Garda Nationala de Mediu.
Campania a permis implicarea elevilor in actiunile de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), a bateriilor si acumulatorilor uzati, precum si participarea copiilor la un concurs de eseuri pe teme de ecologie.
Rovana Plumb a amintit, cu prilejul intalnirii, ca inainte de a prelua mandatul de ministru al Mediului a lucrat la Bruxelles, in calitate de europarlamentar, timp de cinci ani. “De multe ori, copiii nostri dau clasa celor din alte tari, pentru ca sunt mai inteligenti. Le doresc sa devina niste ecologisti convinsi!”, a declarat Rovana Plumb.
“Eu am realizat un eseu pe tema implicarii tinerei generatii in activitatea de protectie a mediului. Este un subiect care trebuie sa ne preocupe, indiferent de varsta si de scoala pe care o urmam”, a explicat, pentru Green Report, Alexandru Traian Vasile, elev la Colegiul Tehnic de Marina din Constanta, autorul celui mai bun eseu de la clasele IX – XII.
Un prim pas catre o societate a reciclarii
„Astfel de întalniri contribuie semnificativ la cresterea nivelului de implicare atat din partea elevilor cat si a profesorilor in campaniile de educare in special in cele privind colectarea selectiva si reciclarea ceea ce, in final, conduce la crearea unui comportament responsabil privind protectia mediului atat în randul acestora cat si în cadrul comunitatilor din care fac parte. Iar acesta reprezinta un prim pas catre o noua societate a reciclarii”, a afirmat Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ.
Conform informatiilor provenite de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), in Romania, la nivelul anului 2010, au fost puse pe piata 126.605 tone de echipamente electrice si electronice. In acelasi timp, in anul 2010 au fost colectate 26.246 tone de DEEE si au fost tratate aproximativ 95 la suta din DEEE colectate.
Comentariile tale pot fi postate aici
Citeste si:
Noua tone de DEEE-uri colectate la Targu Mures in campania „Alunga fantomele electronicelor vechi”