"Happy Feet", pinguinul imperial ajuns in Noua Zeelanda, va fi eliberat

Pinguinul imperial ajuns in Noua Zeelanda va fi eliberat in ocean cand va fi in forma, astfel incat sa poata inota cei 3.000 de kilometri inapoi catre casa sa din Antarctica, au anuntat expertii citati de AFP.

Pinguinul, botezat „Happy Feet”, a fost descoperit saptamana trecuta pe o plaja de langa Wellington si a fost dus la gradina zoologica a orasului, unde s-a imbolnavit dupa ce a mancat nisip pe care il confundase cu zapada.

Dupa trei operatii, inclusiv una efectuata de un important chirurg neo-zeelandez, reprezentantii gradinii zoologice au anuntat azi ca starea sa s-a stabilizat.

Soarta sa va fi decisa de un grup special format pentru acest pinguin, compus din experti ai gradinii zoologice, Departamentul de Conservare (DOC) si cercetatori de la Universitatea Massey din Wellington.

„Grupul a convenit ca varianta cea mai buna pentru pinguinul imperial este eliberarea sa in Oceanul Sudic, la sud-estul coastei Noii Zeelande”, a declarat reprezentantul DOC, Peter Simpson.

El a precizat ca printre celelate optiuni s-au numarat transportarea pinguinului in Antarctica sau mentinerea sa in captivitate, varianta care a cazut din lipsa conditiilor adecvate.

„Motivul pentru care nu l-am dus direct in Antarctica este ca pinguinii imperiali de aceasta varsta se afla de obicei in nordul Antarcticii pe gheata sau in ocean”, a spus Simpson.

Totusi veterinarul Lisa Argilla, de la gradina zoologica Wellington, a declarat la inceputul acestei saptamani, ca ar putea trece luni inainte ca pinguinul sa fie suficient de sanatos pentru a fi eliberat, deoarece a slabit foarte mult din cauza calatoriei lungi si a traumelor intestinale.

Intre timp, gradina zoologica a precizat ca pinguinul va fi adapostit intr-o camera cu aer conditionat si cu podeaua acoperita cu gheata, deoarece temperaturile din Noua Zeelanda sunt acum de aproximativ 10 grade Celsius.

Foto: Yahoo News

Florin Tulbure

Citeste si:

Un pinguin imperial din Antarctica a ajuns pe o plaja din Noua Zeelanda

spot_img

Ultimele știri