Copiii invata ecologie intr-un autocar hi – tech

Elevii din clasa a treia vor invata regulile colectarii selective a deseurilor intr-un autocar special, dotat cu mijloace multimedia de ultima generatie.

Programul educativ a fost lansat joi, la Bucuresti, de Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Eco-Rom Ambalaje.

Costul programului, 150.000 de euro, este suportat de Eco-Rom

Costurile intregului proiect educational, incluzand si turneul autocarului prin 25 de orase ale Romaniei, totalizeaza 150.000 de euro, suportati de Eco-Rom Ambalaje. In acesti bani intra si pretul autocarului, care a fost cumparat, second hand, din Spania, cu suma de 26.000 de euro. Ulterior, autocarul a suportat modificari majore, sub indrumarea unor arhitecti, iar in interiorul acestuia au fost amenajate doua compartimente necesare activitatilor educative.

O componenta suplimentara importanta a fost un generator de curent, pentru alimentarea echipamentelor electronice, oferit de Pramac.

„Eco-Rom Ambalaje investeste in indeplinirea obligatiilor legale de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje inclusiv prin sustinerea campaniilor de informare si constientizare a populatiei. Programul educational al elevilor din ciclul primar este o componenta semnificativa a investitiei pe care organizatia noastra o aduce pentru schimbarea mentalitatii si comportamentului generatiilor prezente si viitoare. Colectarea selectiva trebuie sa devina un gest obisnuit, iar experienta inedita din Laboratorul Verde al Reciclarii cu siguranta ii va face pe cei mici sa plaseze corect deseurile de ambalaje in containerele special dedicate colectarii selective, amplasate in fiecare oras”, a declarat Sorin Cristian Popescu, directorul general al Eco-Rom Ambalaje.

Primul film educativ 3D disponibil in Romania

Intr-o singura lectie, in autocar pot urca elevii unei clase, fiecare elev avand la dispozitie o tableta grafica integrata in bord. Copiii urmaresc un film in tehnologie 3 D si poarta ochelari speciali pentru a putea vizualiza imagini tridimensionale. De altfel, filmul produs de Eco-Rom este considerat primul program educativ 3D disponibil in Romania.

Actiunea se desfasoara sub forma unui joc interactiv care presupune colectarea diferitelor tipuri de ambalaje si depunerea lor in cele trei containere: albastru (pentru hartie), verde (pentru sticla) si galben (pentru plastic si metal). Depunerea deseurilor in containerul potrivit aduce puncte in plus pentru intreaga echipa, iar depunerea gresita duce la depunctare.

Programul educativ se va derula in 25 de mari orase ale Romaniei, iar in final, elevii clasei a III-a castigatoare vor fi premiati de Eco-Rom cu o excursie la o fabrica de reciclare din Romania.

„Ne bucuram ca exista initiative de educare a copiilor venite din partea unor autoritati responsabile precum Eco-Rom Ambalaje. Sustinem aceste gen de programe educationale, constienti fiind de necesitatea integrarii colectarii selective in rutina noastra zilnica. Cu cat vom acorda mai multa atentie acestui fenomen si ii vom intelege rolul important, cu atat calitatea vietii noastre, a tuturor, se va schimba vizibil in mai bine. Avem incredere in generatia tanara, in capacitatea ei de a intelege ca grija fata de mediu nu este o optiune, ci un principiu de viata”, a declarat ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Laboratorul Verde al Reciclarii

Eco-Rom: Romania recicleaza mai mult decat sustine Comisia Europeana

 

spot_img

Ultimele știri