Nouă zone din România vor fi sprijinite să-și îmbunătățească performanțele ecoturistice în cadrul unui proiect în valoare de 154.741 euro lansat de Asociația de Ecoturism din România (AER) și Autoritatea Națională pentru Turism (ANT).
Am convingerea că prin intermediul ecoturismului cresc șansele atragerii de turiști către acest tip de destinații din țara noastră. Un prim rezultat al parteneriatului dintre ANT, organizațiile neguvernamentale și private este desemnarea primelor două destinații de ecoturism în România, Zona Mara-Cosău-Creasta Cocoșului și Orașul Zărnești. Zonele care obțin statutul de ‘Destinație de Ecoturism’ beneficiază de o eficientă promovare la nivel național și internațional a valorilor culturale și a atracțiilor naturale și, de asemenea, realizează un pas important în aplicarea conceptului de turism responsabil”, a spus Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naționale pentru Turism, citat de Agerpres.
Zonele sus amintite vor putea să își crească performanțele în managementul turistic, politica de responsabilitate față de mediul natural și antropic și în activitățile de promovare.
Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului „Rețeaua națională de destinații de ecoturism — instrument de dezvoltare durabilă”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, și implementat de AER în parteneriat cu ANT, în perioada mai 2014 — aprilie 2016, valoarea grantului fiind de 139.015 euro, iar valoarea totală a proiectului de 154.741 euro.
Proiectul oferă susținere tehnică acelor zone ce au dobândit sau doresc să dobândească statutul de destinație de ecoturism.
Cele nouă zone ce vor beneficia de acțiunile din acest proiect vor fi selectate pe baza unei aplicații, iar candidaturile se primesc până în data de 30 august 2014.