Spatii de picnic in judetul Constanta

Corpul voluntarilor Garzii Nationale de Mediu, filiala Constanta, a pus la punct un proiect care vizeaza amenajarea de spatii dedicate activitatii de picnic in judetul Constanta, in perimetrele Hagieni , Dumbraveni si Cheile Dobrogei , a declarat, pentru Green Report, Liana Naum, presedintele organizatiei corpului de voluntari.

“Misiunea noastra este de a informa si educa cetatenii cu privire la noutatile legislative. Astfel ne preocupa educarea populatiei pentru a proteja natura de agresiunea fara precedent a omului”, a explicat aceasta.

De asemenea, Liana Naum a adaugat ca proiectul “Respecta local pentru a promova national” mai contine doua programe complementare din care unul vizeaza monitorizarea biodifersitatii in cele trei zone, in tabere tematice, timp de sase luni.  Un alt program derivate din acest proiect are in vedere stimularea crearii locurilor de munca in cele trei zone.

Presedinta organizatiei corpului de voluntari a precizat ca proiectul a fost realizat in urma adoptarii legii pinicului in Romania.

Presedintele Traian Basescu a promulgat in a doua jumatate a lunii martie Legea privind desfasurarea activitatii de picnic, initiata de Green Revolution, care vizeaza amenajarea de spatii special destinate acestei activitati. Legea a fost adoptata pe 21 februarie de Camera Deputatilor, in calitate de Camera decizionala. Principala prevedere a noului act normativ este interzicerea organizarii picnicurilor in alte zone decat cele special amenajate, dotate cu facilitati si utilitati.

Consulta Legea Picnicului aici.

Nerespectarea prevederilor aduse de noua lege impune si amenzi de pana la 5.000 de lei.

Potrivit legii, vor fi amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si in care aprinderea focului este permisa.

Aceste zone vor fi indicate in parcuri si in zonele limitrofe ale padurilor situate in intravilanul localitatilor.

Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie sa spele obiectele folosite la aceasta activitate in apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie sa hranească animalele salbatice, sa distruga plantele, sa posteze semne sau mesaje.

De asemenea, participanii la picnic vor trebui sa pastreze linistea si sa nu deranjeze comunitatile locale, sa arunce deseurile doar in locurile special amenajate, sa aprinda focul doar în locurile indicate si sa-l supravegheze permanent.

Totodata, persoanele care fac picnic vor trebui sa lase locul curat si nealterat, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse in alte locuri decat cele special amenajate, si sa respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei.

Proiectul defineste picnicul ca „orice activitate de recreere desfasurata in zone de afluenta publica consacrate pe domeniul public sau privat al statului si/sau al unitatilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane si care presupune consumul de bauturi si/sau alimente precum si după caz aprinderea sau nu a focului”.

Gabriel Botezatu

Citeste:

Legea Picnicului a fost promulgata.

 

Legea Picnicului, stirea de mediu a zilei

Sustinatorii Legii Picnicului

Legea Picnicului – greul abia acum incepe

Bloggeri pentru Legea Picnicului

Oprescu: 1 Mai, cu zone de picnic

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri