SMART COOK, un serial Green Report, despre afaceri culinare sustenabile

Se străduiesc să cumpere ingrediente de la producători locali, gătesc sănătos și lent, au învățat să își reducă aproape complet risipa și le arată clienților ce înseamnă sustenabilitatea în bucătărie. Sunt 8 bucătari din București care au ales să facă lucrurile diferit, dezvoltând afaceri culinare sustenabile, chiar și atunci când legislația le era potrivnică.

afaceri culinare sustenabile

Anul acesta, Parlamentul a adoptat două legi referitoare la alimente. Prima îi obligă retailerii  să comercializeze cel puțin 51% produse „din lanțul scurt de aprovizionare”, adică preponderent românești. Cea de-a doua face referire la diminuarea risipei alimentare, reglementând modul în care retailerii ar trebui să gestioneze alimentele aflate pe cale de expirare.

Există însă câțiva bucătari și proprietari de restaurante care au luat-o înaintea legii. Încă de când și-au pus pe picioare business-ul culinar, aceștia se străduiesc să cumpere alimente proaspete, de la producători locali și de la țărani. În plus, au învățat în timp și cum să își gestioneze eficient resursele, astfel încât să elimine aproape complet risipa alimentară.

Green Report a stat de vorbă cu o parte dintre aceștia. Am aflat cât este de complicat să lucrezi cu furnizori locali și să respecți legislația absurdă din România, dar și câtă satisfacție ai atunci când știi că livrezi un produs de cea mai bună calitate, într-un mod ireproșabil.

În curând, veți putea afla de pe site poveștile a 8 afaceri culinare sustenabile: Supapa, Voilà le bistrot, Băcănia Veche, Bucătarul țăcănit, Cocoșu Roșu, M60, London Street Atelier și Beca’s Kitchen.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri