Serviciile postale din lume incep sa-si monitorizeze amprenta de carbon

24 de servicii postale din lume au anuntat luni crearea unui sistem de masurare a carbonului si monitorizare a poluarii, sistem care are ca tinta standardizarea felului in care industria globala a postei isi raporteaza emisiile de gaze cu efect de sera, informeaza GreenBiz.

Sistemul a fost creat de catre membrii Corporatiei Internationale a Postei (IPC), o asociatie care include servicii postale din Europa, America de Nord si Asia. Anuntul a marcat inceputul unui program pilot de reglare a standardelor prin care membrii isi raporteaza emisiile.

Avand la baza raportarea prin standardele internationale ca ISO 14001, Initiativa de Raportare Globala, Protocolul Gazelor cu Efect de Sera, standardul FTSE4Good si Indexul pentru Sustenabilitate Dow Jones, noul standard va folosi un sistem de formulare individuala care va grada performantele a zece zone de management al carbonului. Printre zonele incluse in evaluare se afla strategiile de management, angajamentul angajatilor, masuri si verificarea lor, stabilirea tintelor de performanta, raportarea si managementul lantului valorilor.

„Este pentru prima data cand o industrie de servicii s-a unit cu privire la impactul asupra mediului. Sistemul IPC de Masurare si Management al impactului asupra mediului aduce membrilor o noua cale de masurare si de evidentiere a initiativelor si optimizeaza eficienta acestora. Poate fi folosit de catre toti operatorii postali, indiferent de marimea lor sau de stadiul in care se afla cu programele de mediu”, a declarat Herbert-Michael Zapf, CEO al IPC.

Desi acesta este primul efort de grup pentru inverzirea serviciilor postale, membrii IPC au inceput deja sa implementeze strategii de reducere a carbonului. US Postal Service, de exemplu, a lansat recent programul de reciclare Free ewaste, iar acum mai bine de un an a devenit prima companie de curierat care a primit certificare Cradle to Cradle pentru o parte din pachetele sale.

Royal Mail din Marea Britanie a fost implicata in promovarea reducerilor de carbon, a implementat 100% electricitatea din surse regenerabile si a lansat un produs neutru din punct de vedere al carbonului si un calculator pentru reducerea amprentei individuale de carbon.

Compania de logistica din Germania Deutsche Post World Net si-a stabilit tinta de reducerea a emisiilor flotei cu 5% pana in 2012, fata de nivelul din 1990, tinta pe care vrea sa o atinga prin maximizarea eficientei vehiculelor si vapoarelor dar si prin folosirea de combustibili alternativi. Pe aceste linii merge si compania TNT, care a adaugat luna trecuta flotei de vehicule 100 de camioane electrice, care inlocuiesc modelele diesel.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri