Scotienii vor sa arunce mai putin peste in mare

Guvernul scotian a cerut UE reformularea legii pescuitului potrivit careia pescarii sunt obligati sa arunce peste inapoi in mare, in valoare de pana la 40 milioane de lire sterline anual, informeaza Earth Telegraph.

Politica comuna in domeniul pescuitului a impus cote stricte pentru pesti precum codul pentru a le permite acestora sa se refaca dupa daunele cauzate de pescuitul excesiv populatiei lor.

Potrivit estimarilor, aproximativ un milion de tone de peste se arunca anual inapoi in marea Nordului, circa 100.000 de tone fiind descarcate in mare de barcile scotiene.

In cadrul unei conventii a pescarilor, oamenilor de stiinta si conservationistilor, ce a avut loc la Edinburgh, Scotia, Richard Lochhead, ministrul scotian al Mediului a spus ca pestele care este aruncat anual inapoi in mare valoreaza 40 milioane de lire sterline.

„Descarcarile pestilor sunt nefavorabile atat pentru pescari si consumatori, cat si pentru mediu”, a spus Lochhead. „In ce industrie s-ar accepta aruncarea unei cantitati atat de mari de productie”, a adaugat acesta.

Astfel, guvernul scotian vrea o reformulare a sistemului in asa fel incat pescarii sa prinda mai putin peste, dar sa poata sa pastreze mai mult. Comisia Europeana a fost de acord ca descarcarile sunt prea mari si oficialii spun ca lucreaza la reformularea sistemului pentru rezolvarea acestei probleme.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri