„Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura”: Copiii pot instala cuiburi pentru păsări și refugii pentru șopârle și arici

Societatea Ornitologică Română (SOR) lansează cea de-a opta ediție a programului său de educație pentru natură, intitulat „Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura”. Începând cu 18 septembrie și până pe 20 octombrie, profesorii din România sunt invitați să înscrie școlile, grădinițele și palatele copiilor în acest program educativ oferit de SOR.

Scopul programului este de a inspira generațiile viitoare să dezvolte o legătură mai puternică cu natura și să îngrijească mediul înconjurător mai bine decât o facem astăzi. Școlile și grădinițele pot participa în mod gratuit, iar profesorii, indiferent de specializare, au la dispoziție un Ghid al activităților care oferă toate informațiile necesare pentru desfășurarea acestora.

Copiii pot contribui la sprijinirea naturii urbane, precum amplasarea cuiburilor artificiale pentru păsări, amenajarea refugiilor pentru șopârle și arici, hrănirea păsărilor în timpul iernii, precum și activități în sălile de clasă, cum ar fi concursuri de desenat păsări sau participarea la Olimpiada Speciilor.

În perioada menționată, profesorii pot înscrie instituțiile de învățământ completând un formular online disponibil pe site-ul SOR.

Participarea este gratuită, iar profesorii și elevii au acces la materiale educative realizate de biologii SOR și la o comunitate online dedicată, care oferă inspirație și sprijin.

Programul „Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura” se desfășoară pe durata întregului an școlar, iar la final, profesorii raportează acțiunile realizate. Școlile care implementează cel puțin cinci activități din lista propusă sunt premiate cu plăcuța programului.

După cinci ani consecutivi de participare și raportare corectă, școlile primesc un panou cu cele mai întâlnite specii de păsări, insecte, mamifere, amfibieni și reptile din localitatea lor și metode prin care le pot ajuta.

În cea de-a șaptea ediție a programului, peste 70.000 de copii din România au devenit prietenoși cu natura, iar peste 3.100 de cadre didactice și 800 de instituții de învățământ, inclusiv școli, grădinițe și palate ale copiilor, s-au implicat în activități menite să cultive iubirea pentru natură și mediul înconjurător.

Citește și: SOR despre Legea Refacerii Naturii: Parlamentarii europeni au sacrificat multe obligații și ținte critice 

spot_img

Ultimele știri