Peste 5.500 de hectare împădurite primăvara aceasta

În campania de primăvară, au fost împădurite 5.582 de hectare de pe teritoriul României. Astfel, s-a depășit ținta asumată prin programul de guvernare pentru tot anul 2017, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apelor și Pădurilor.

romsilva împădurire copaci

Împăduririle s-au efectuat atât suprafețe de pădure aflate în proprietatea statului și administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, cât și pe suprafețele aflate în proprietate privată. În plus, au fost regenerate alte peste 11.000 de hectare de pădure, astfel: s-au completat 2.925 de hectare, s-au refăcut 217 hectare afectate de calamități și au fost regenerate natural 8.101 hectare.

romsilva împădurire copaci

Ministrul Adriana Petcu a promis eforturi susținute și pentru campania de împădurire din toamnă.

Am cerut celor implicați să utilizeze toate resursele de care dispun, astfel încât șă împădurim suprafețe cât mai mari. Așa am ajuns să realizăm, doar în campania de primăvară, 105% din ținta pe întreg anul 2017. Refacerea pădurilor României este o prioritate pentru Guvern, așa că am continuat lucrările de împădurire și în afara perioadelor clasice de plantare, acolo unde temperaturile au permis acest lucru. Îmi doresc să avem cel puțin același randament și în campania de toamnă, tocmai de aceea începem planificarea încă de acum.

Planurile Romsilva pentru 2017, anunțate în martie

Regia Națională a Pădurilor administrează 49% din fondul forestier național (3,14 milioane de hectare) și prestează servicii contra cost pentru proprietarii a mai mult de un milion de hectare. Anul acesta, instituția își propusese să regenereze 14.252  de hectare. Potrivit declarațiilor inițiale ale reprezentanților Romsilva, 9.721 de hectare urmau să se regenereze natural, în timp ce 5.531 de hectare trebuiau refăcute artificial, prin împăduriri.

romsilva împădurire copaci

În campania din această primăvară, Romsilva și-a propus să regenereze o suprafață de 10.712 hectare, adică 75,2% din programul anual. Pentru aceasta, a alocat 42,4 milioane lei, pentru a planta 32 de milioane de puieți proveniți din pepinierele proprii. La jumătatea lunii martie, Premierul României, Sorin Grindeanu, și Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, au participat la o primă acțiune de plantare de pomi în județul Ialomița.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri