Rompetrol, 5,5 milioane USD, in explorare petrolifera

Grupul Rompetrol a finalizat recent forajul a doua sonde de explorare in perimetrul Satu Mare, testele de productie indicand prezenta unor acumulari de hidrocarburi.

Pentru explorarea zonelor cu potential petrolifer, grupul a investit in perioada 2009-2010 peste 5,5 milioane dolari in procesarea seismica si realizarea de studii geologice.

Blocul din Satu Mare are suprafata 3.000 de kilometri patrati si se afla in concesiunea Rompetrol SA din 2004. In prezent, Grupul detine in concesiune 5 perimetre de explorare: Satu Mare, Zegujani, Gresu, Nereju si Focsani.

“Aceste rezultate preliminare confirma modelele geologice rezultate in urma reinterpretarii integrate a datelor geologice si geofizice existente la nivelul celor doua structuri. Pentru evaluarea resurselor si a rezervelor de gaze libere sunt necesare alte analize si lucrari specifice. Trecerea la etapa urmatoare presupune noi investitii, aceasta fiind conditionata atat de timpul necesar obtinerii acordului autoritatii de resort, cat si de aprobarea in sine”, a declarat Gheorghe Georgescu, directorul general al Rompetrol SA.

Realizate in parteneriat cu Winstar, subsidiara a Winstar Resources Canada, cele doua foraje in perimetrul Satu Mare au obtinut rezultate promitatoare pentru sonda Moftinu 1.000 (1.600 metri) si negative pentru sonda Madaras 109 (1.700 metri). Pentru continuarea evaluarii descoperirii si extinderii programului de explorare, Rompetrol si Winstar vor elabora programul de lucrari geologice pentru perioada urmatoare.

Certificare ISO, pe mediu, Germanischer Lloyd Certification

Valoarea totala a investitiilor facute de Grupul Rompetrol in tara noastra, in domeniul protectiei mediului, se cifreaza, in ultimii 4 ani, la peste 100 milioane de dolari.

Toate companiile Rompetrol din Romania sunt certificate din punct de vedere al protectiei mediului, in conformitate cu Standardul ISO 14001-2004. SC Rompetrol Group Corporate Center SRL – divizia de management și guvernanta a Grupului, infiintata in noiembrie 2010, si-a certificat de curand activitatile si operatiunile de profil in acord cu sistemul de management integrat al calitatii, protectiei mediului, sanatate si securitate ocupationala.

Compania a primit anul trecut, in luna decembrie, din partea Germanischer Lloyd Certification avizele de conformitate cu standardul de calitate ISO 9001-2008, mediu ISO 14001-2004, sanatate si securitate ocupationala 18001-2007.

„Societatile Grupului Rompetrol isi desfasoara activitatile cu respectarea legislatiei nationale si europene de protectia mediului, pana in prezent fiind realizate toate masurile impuse de autoritati, atat prin autorizatiile integrate de mediu, cat si prin autorizatiile non-IPPC”, a declarat, pentru Green Report, Marian Constantin Nicolae, directorul Departamentului QHSE (Quality, Health, Safety, Environment).

Grupul Rompetrol, o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, isi desfasoara activitatea in 12 tari, printre care se numara si Romania.

Grupul este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni de explorare si productie, servicii petroliere ori transport.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri