Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Romania trebuie se reduca nivelul gazelor cu efect de sera si sa se adapteze la efectele schimbarilor climatice

Romania are nevoie de o strategie nationala care sa mearga pe doua directii: reducerea nivelul de gaze cu efect de sera si adaptarea la efectele schimbarilor climatice, a declarat Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, in cadrul conferintei "Masuri de adaptare si reducere a impactului schimbarilor climatice".

"Am avut de a face cu extreme record in ultimii doi trei ani. Tendinta generala care reiese din studiile efectuate la nivel european arata ca Europa Centrala si de Est este caracterizata prin precipitatii scazute. Trebuie sa incepem sa ne concentram pe adaptare", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

Attila Korodi a enumerat principalele probleme de mediu, de la nivel national, cum ar fi seceta care provoaca probleme mari sectorului energetic. Ministrul Mediului a precizat si faptul ca statul roman ar trebui sa foloseasca mai mult resursele regenerabile si ca sistemul de transport trebuie adaptat de asemenea conditiilor climatice.

Conferinta "Masuri de adaptare si reducere a impactului schimbarilor climatice" este organizata de Camera Deputatilor impreuna cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile.

La evenimentul, moderat de secretarul de stat Lucia Ana Varga, vor fi prezenti, alaturi de Bogdan Olteanu, presedinte al Camerei Deputatilor, si Philip Weller, secretar executiv al Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea, si presedinti si vicepresedinti ai comisiilor parlamentare.

"Aceasta dezbatere este una in care toate partile care au un cuvant greu de spus sunt prezente", a declarat Lucia Varga.

Perspectiva meteorologica a anului 2008

Ion Sandu, directorul Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM), a prezentat, in cadrul conferintei, lucrarea "Perspectiva Meteorologica a anului 2008".

Directorul ANM a precizat ca in acest an vor fi mai putine precipitatii decat era prognozat si ca nu vor fi inundatii pe raurile mari. Spre deosebire de anul 2007, nu vor exista perioade mari de temperaturi caniculare. Sud-estul tarii va fi afectat de seceta care nu va fi insa la fel de severa ca cea din 2007.

spot_img

Ultimele știri