Un grup de afaceristi belgieni a gandit o afacere care se suprapune peste o parte a Parcului National Lunca Muresului. Ei sunt sprijiniti de administratia locala din orasul Pecica in incercarea de a realiza o baza de agrement pe o parte a terenului Luncii Muresului. Grup de oameni de afaceri belgieni detine un teren cu o de 30 de hectare la Pecica. Belgienii doresc sa construiasca terenuri de golf, de tenis de camp, un hotel si parcare.
Insa, o parte din teren sesuprapune cu Lunca Muresului, deci ei nu vor putea obtine avizele necesare pentru constructii. Primaria Pecica sustine ca nu a fost consultata atunci cand Lunca Muresului a fost declarata zona protejata si se afla in situatia de a pierde investitorii.
Conducerea Parcului Natural Lunca Muresului spune insa ca si-a inceput demersurile de a stabili limitele ariei protejate Lunca Muresului in anul 2003. La Primaria Pecica a fost trimisa o harta cadastrala cu limita propusa pentru aria protejata. Mai mult, Primaria Pecica nu a trimis atunci nici o obiectie. "Cu siguranta, in acea perioada, autoritatile publice locale nu stiau ca un investitor belgian este interesat de a face o investitie in zona inundabila a viitoarei arii protejate", a declarat Ovidiu Parv, directorul Parcului Natural Lunca Muresului. El spune ca inca din anul 1988 cea mai mare parte a zonei respective era desemnata ca arie de Importanta Avifaunistica.
Ovidiu Parv spune ca Lunca Muresului a primit in anul 2006 o desemnare la nivel mondial ca Zona Umeda de Importanta Internationala – Sit Ramsar, a treia zona din Romania dupa Delta Dunarii si Insula Mica a Brailei si doua desemnari europene de Sit Natura 2000 "Aici se afla 10 habitate de interes comunitar si peste 70 de specii de plante si animale protejate la nivel european", a declarat directorul Parcului Natural Lunca Muresului.