Cercetătorii de la Institutul Martin Prosperity au măsurat tehnologia și inovația după trei indicatori: cercetare și efort în dezvoltare, talentul științific, precum și gradul de inovare, după care au reunit datele într-un nou și cuprinzător Index Tehnologic Global.
Cercetătorii au întocmit un prim clasament al țărilor lumii, în funcție de procentul cheltuielilor pentru investiție în cercetare și dezvoltare. Pe primul loc se află Israelul, urmat, în ordine, de Suedia, Finlanda, Japonia, Elveția, SUA, Coreea de Sud, Germania, Danemarca și Franța. Canada se află pe locul 13. Ţările membre BRIC se află mult mai jos în clasament: Rusia este pe locul 22, China pe locul 26, Brazilia pe locul 31 și India pe locul 38. În acest clasament, România se află pe locul 50, fiind depășită de țări precum Bulgaria (46), Uganda (30), Ucraina (28) sau Malaezia (42).
În cel de-al doilea clasament au fost ierarhizate statele lumii în funcție de numărul de cercetători în știință și inginerie pe cap de locuitor. Pe locul 1 se află Finlanda, urmată, în ordine, de Suedia, Japonia, Singapore, Danemarca, Norvegia, SUA, Australia, Canada și Noua Zeelandă. Rusia se află pe locul 12, India pe locul 36, China pe locul 39 iar Brazilia pe locul 43. România stă mai bine la acest capitol, clasându-se pe locul 35 și fiind depășită, printre altele, de Bulgaria (33).