Renault Bucharest Connected obţine, în premieră pentru România, două certificări verzi

Globalworth, liderul pieței de birouri din Europa Centrală și de Est, a obținut, în premieră pentru România, certificările verzi BREEAM la nivel Excellent și EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) pentru Renault Bucharest Connected.

Proiectul include prima clădire de birouri și centru de design din țară certificate EDGE și a fost evaluat ca având un consum de energie redus cu aproape o treime și o economie de apă de aproximativ 50% în comparație cu o construcție obișnuită. Certificarea EDGE este o inovație a IFC, membru al Băncii Mondiale.

„Standardul Globalworth înseamnă o clădire de o calitate superioară, cu un consum redus de apă și energie, spații verzi și un confort interior sporit pentru partenerii noștri. Această strategie vine și cu recunoașteri, precum cele două certificări primite de Renault Bucharest Connected pentru gradul ridicat de sustenabilitate, o premieră pentru o clădire de birouri din România”, a declarat Dimitris Pergamalis, Head of Construction & Development la Globalworth.

Pentru a primi certificare EDGE, o clădire trebuie să utilizeze cu 20% mai puțină energie și apă, iar pentru dezvoltarea proiectului, energia folosită în realizarea materialelor de construcție trebuie să fie diminuată cu 20%.

Aceste măsuri au un impact pozitiv asupra mediului și duc la o scădere a costurilor de întreținere. Clădirea de birouri Renault Bucharest Connected a fost evaluată ca având un consum redus de energie cu aproape 35%, o economie de apă de aproximativ 50% și peste 20% mai puțină energie înmagazinată în materialele de construcție.

„Globalworth, client al IFC, și-a asumat angajamentul de a susține și promova sustenabilitatea prin dubla certificare BREEAM și EDGE a proiectului Renault Bucharest Connected. Compania și-a consolidat poziția de lider pe piața din România și a menținut la minimum impactul emisiilor de carbon, creând, în același timp, valoare pentru clientul său Groupe Renault România”, a declarat Alzbeta Klein, Director al IFC și Global Head al diviziei Climate Business.

Adițional eficienței energetice și utilizării apei, certificările BREEAM analizează și criterii precum sustenabilitatea materialelor utilizate, gestionarea materialelor, energiei și a deșeurilor în procesul de construcție, gradul de poluare suplimentară generat de clădirea nou construită (emisii de noxe), dar și tot procesul de proiectare și management ale proiectului.

Renault Bucharest Connected a fost dezvoltat astfel încât să aibă un consum redus de energie electrică și o eficiență sporită în ceea ce privește încălzirea, răcirea și ventilarea spațiilor. Pentru zona de proiectare, clădirea a primit un scor de 89 din maximum de 100.

Un element distinct al proiectului îl reprezintă cele două atriumuri generoase, care oferă un plus de lumină naturală în spațiile de birouri, reprezentând un beneficiu atât pentru starea de bine a angajaților, cât și pentru reducerea costurilor de întreținere. Mai mult, acest lucru este amplificat și de fațada de sticlă a clădirii, proiectată astfel încât să minimizeze pierderea de căldură pe timpul iernii.

BuildGreen, liderul pieței locale de consultanță în domeniul proiectării, dezvoltării și certificării clădirilor sustenabile din România, a oferit consultanță companiei Globalworth în procesul de certificare.

Renault Bucharest Connected a fost dezvoltat de Elgan Offices, o companie deținută în mod egal de Globalworth și Elgan Group, și a fost livrată chiriașului Groupe Renault România în luna februarie.

Cei aproape 58.000 de metri pătrați construți de spații de birouri, facilități și de centru de design au fost finalizați în 561 de zile.

La finalul anului 2018, peste 70% din proprietățile construite din portofoliul Globalworth din Polonia și România, respectiv 30 de clădiri, dețin certificare verde.

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri