Ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, a anuntat luni ca MMDD va colabora cu Politia Comunitara pentru a asigura desfasurarea in bune conditii a campaniei nationale de colectare a DEEE-urilor care va avea loc pe 3 noiembrie, mai exact sambata aceasta.
Oamenii pot aduce in fata blocului aparatele electrice si electrocasnice pe care nu le mai folosesc pana la ora 12. Incepand cu aceasta ora, operatorii de salubritate vor incepe efectiv actiunea de colectare, pe care o desfasoara, asa cum a declarat ministrul Korodi, in regim de voluntariat.
"Niciodata nu vom putea avea grija de toate televizoarele. Nici nu se pune problema asa. Important este sa existe o atentie mai mare in ziua respectiva cu ceea ce se intampla cu campania aceasta. Asa cum nici in Occident politistii nu pot apara fiecare televizor in parte, nu ne putem astepta ca acest lucru sa se intample si la noi", a declarat ministrul Korodi ca raspuns la previziunile sumbre legate de desfasurarea actiunii de colectare, pe care le-au exprimat cativa jurnalisti.
Intrebat cu privire la mijloacele de prevenire a intruziunii colectorilor neautorizati, Attila Korodi a delcarat ca "cetateanul roman nu este un stangator de deseuri. Acele familii care se ocupa de colectarea deseurilor reciclabile au in vizor deseurile de plastic sau de hartie in principiu, pentru ca acestea pot fi revalorificate financiar. Insa deseurile electrice, electronice si electrocasnice nu pot fi valorificate financiar, pentru ca pe piata ele nu inseamna nimic. Ele sunt predate gratuit, dar nu pot fi valorificate cantitativ ca alte tipuri de deseuri".