Filtre fizice si chimice, controlate electronic, 300 de lucratori in flux continuu: asa ajunge apa din Arges si din Dambovița la nivelul necesar pentru a curge la robinetele bucurestenilor.
Apa de la robinetele bucurestenilor vine din Arges dar si din Dambovița printr-un sistem ce dispune de aproape 2300 km de conducte principale si de 246 de km de apeducte. Trei uzine, de tratare si de producție a apei potabile, asigura necesarul zilnic: Uzina Rosu de langa Chiajna, Uzina Crivina de langa Bolintin-Vale si, cea mai veche uzina de tratare a apei a Bucurestiului, Arcuda din Nord-Vest orasului.
Argesul alimenteaza doar uzina Rosu si Crivina. in cazul uzinei Rosu, de la gura de captare si pana in paharele bucurestenilor, apa strabate pana la 30 de kilometri si trece prin zeci de filtre si procedee chimice.
Citeste mai mult despre acest subiect pe Realitatea.net.