Radarul verde: Revista presei de mediu

Autoritățile și sectorul privat intensifică eforturile pentru protejarea mediului, cu măsuri precum achiziționarea de terenuri forestiere, monitorizarea activităților economice care impactează natura și promovarea soluțiilor inovatoare în agricultură și transport sustenabil. Totodată, conferințele din această toamnă aduc în discuție strategii pentru un viitor mai verde.

  1. Guvernul suplimentează cu 104 milioane de lei bugetul Ministerului Mediului pentru achiziționarea unui fond forestier de 4.000 de hectare în județul Neamț, anunță Economica.net
  2. Proprietarul unui restaurant din centrul Sibiului care a plătit pentru ca deșeurile adunate să fie transportate la depozitul autorizat din Dealul Dăii, a constatat că acestea erau aruncate la Cisnădie, în natură, transmite Turnul Sfatului.
  3. Buzoienii sunt invitați sâmbătă, 5 octombrie, la o acțiune de amenajare a unor trasee tematice din cadrul programului Apele Curate. Activitățile sunt pe bază de voluntariat, în sprijinul unui mediu înconjurător mai sănătos. Mai multe detalii despre acțiune în articolul de la Sansanews
  4. Cele mai curate județe, în care oamenii sunt mai responsabili și nu aruncă gunoi pe jos sunt Maramureș, Cluj și Sibiu. Detalii suplimentare în articolul de la Știrile ProTV.
  5. Un studiu nou realizat de Universitatea East Anglia a concluzionat că emisiile de metan din fermele de lactate sunt de cinci ori mai mari decât se credea. Această problemă poate fi transformată într-o oportunitate de afaceri pentru fermieri dacă folosesc tehnologia pentru captarea și utilizarea metanului ca și combustibil, anunță Profit.ro.
  6. Comisarii Gărzii de Mediu au verificat joi, 3 octombrie, balastierele de pe râurile Neajlov, Argeș și Dâmbovița, dar și centrele de colectare pentru deșeuri feroase și neferoase. Au fost aplicate amenzi în valoare de peste 1 milion de lei și s-au dispus cinci suspendări de activitate, scrie G4Media.
  7. Legea prin care vom sărbători oficial Ziua de Curățenie Națională merge la președintele României pentru promulgare. Din 2025 am putea sărbători această zi în a 3- a sâmbătă a lunii Septembrie, transmite Green Report.
  8. O soluție pentru seceta extinsă ar putea fi solul inteligent. Acest sol permite culturilor să capteze apa din aer. Vezi cum în articolul de la G4food.
  9. Companiile, autoritățile sau instituțiile care doresc să fie recunoscute pentru contribuțiile lor în domeniul sustenabilității și protecției mediului mai au la dispoziție doar o lună pentru a se înscrie la Gala Green Report 2024, cele mai prestigioase premii de mediu din România. Mai multe despre condiții și mod de înscriere în articolul Green Report.
  10. Conferința Green Report pe tema „Eat Smart, Eat Local – Cât producem și consumăm local” de pe 26 septembrie aduce în prim plan provocările și soluțiile pentru sectorul agricol din România în contextul obiectivelor europene de mediu și climă, precum și promovarea unei agriculturi durabile și responsabile. Dezbaterea va fi susținută de reprezentanți ai autorităților și asociațiilor de profil, producători, retaileri și alți stakeholderi din domeniu. Mai multe detalii pe site-ul conferinței.
  11. Conferința Green Report de pe data de 31 octombrie, cu tema „Transport sustenabil în România – utopie sau realitate?” invită la o dezbatere, abordând una dintre cele mai presante întrebări ale zilelor noastre. Această conferință oferă platforma ideală pentru a pune în discuție soluțiile inovatoare, politicile europene și naționale, și provocările actuale cu care ne confruntăm în România și în alte state europene.

#greenews #revistapresei #radarulverde #econews #reciclarecreativa #ziuacurateniei #solutiiverzi #mediusustenabil #energieverde #climateaction #zerowaste #circulareconomy #agribusiness #agricultura #transportsustenabil #conferinta #gala #GreenReport

spot_img

Ultimele știri