Radarul Verde: Revista presei de mediu

Revista presei de astăzi aduce în prim-plan inițiative și proiecte de mediu, evoluții în sectorul energetic și agricultură, precum și actualizări legislative relevante pentru contribuabili și instituții publice.

  1. Platforma de Mediu pentru București oferă finanțare de 15.000 de euro pentru 10 inițiative civice de mediu cu termen maxim de implementare de 9 luni de zile, anunță Libertatea.
  2. Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci va avea un parc fotovoltaic cu 600 de panouri. Costurile spitalului cu energia electrică vor fi reduse cu 80%, transmite G4Media
  3. Taxa pe carbon intră într-o nouă etapă de implementare. Contribuabilii vizați sunt obligați să raporteze emisiile reale de dioxid de carbon încorporate în mărfurile importate din afara Uniunii Europene. Detalii suplimentare în articolul de la HotNews.
  4. Primăriile sectoarelor din București nu au date complete cu privire la deșeurile generate pe teritoriile lor, dar știu cât generează populația și majoritatea firmelor. Vezi care sunt cantitățile de deșeuri reciclate de fiecare primărie în parte în articolul de la Spot Media.
  5. Banca pentru Alimente a deschis un hub nou lângă București, în comuna Glina. Noul depozit logistic are o suprafață de 2.000 de metri pătrați. Mai multe detalii în articolul de la Green Report.
  6. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a transmis pentru Știrile ProTV că în luna august a acestui an rata de reciclare a ambalajelor cu garanție a fost de 78%. România înregistra o rată de reciclare de 13% înainte de implementarea sistemului de garanție – retur.
  7. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a transmis că la sfârșitul lunii septembrie, România a produs energie electrică mai ieftină decât Polonia, Spania, Portugalia și Finlanda, scrie Ziarecom.
  8. Peste 47.000 de fermieri români au solicitat ajutoare naționale în campania 2024 pentru a cultiva aproximativ 36.000 de hectare de legume în câmp și solarii, transmite Economica.net.
  9. Companiile, autoritățile sau instituțiile care doresc să fie recunoscute pentru contribuțiile lor în domeniul sustenabilității și protecției mediului mai au la dispoziție doar o lună pentru a se înscrie la Gala Green Report 2024, cele mai prestigioase premii de mediu din România. Mai multe despre condiții și mod de înscriere în articolul Green Report.
  10. Conferința Green Report pe tema „Eat Smart, Eat Local – Cât producem și consumăm local” de pe 17 octombrie aduce în prim plan provocările și soluțiile pentru sectorul agricol din România în contextul obiectivelor europene de mediu și climă, precum și promovarea unei agriculturi durabile și responsabile. Dezbaterea va fi susținută de reprezentanți ai autorităților și asociaților de profil, producători, retaileri și alți stakeholderi din domeniu. Mai multe detalii pe site-ul conferinței.
  11. Conferința Green Report de pe data de 31 octombrie, cu tema „Transport sustenabil în România – utopie sau realitate?” invită la o dezbatere, abordând una dintre cele mai presante întrebări ale zilelor noastre. Această conferință oferă platforma ideală pentru a pune în discuție soluțiile inovatoare, politicile europene și naționale, și provocările actuale cu care ne confruntăm în România și în alte state europene.
Foto: Gala Green Report 2024
Foto: Gala Green Report 2024

#carbontax #foodsecurity #sustainabledevelopment #greeninnovation #galagreenreport2024 #conferintelegreenreport #energieregenerabila #eficientaenergetica #securitatealimentara #stiriverzi #revistapresei

spot_img

Ultimele știri