Radarul Verde: Revista presei de mediu

România avansează în direcția sustenabilității, cu noi înscrieri în programul Casa Verde Fotovoltaice și un proiect de lege care propune scutiri de impozite pentru imobile din materiale reciclate. Autoritățile intervin în Galați după furtuni, iar în Constanța începe o campanie de colectare a deșeurilor electrice. Un raport european subliniază necesitatea reformelor agricole pentru obiectivele de mediu, iar conferințele Green Report dezbat soluții pentru agricultură și transport sustenabil.

  1. Înscrierile pentru regiunea Nord-Est în programul Casa Verde Fotovoltaice încep marți, 1 octombrie, de la cu ora 10:00. Sunt vizate persoanele fizice din județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, anunță HotNews
  2. Mai mulți parlamentari USR au inițiat un proiect de lege care prevede o scutire de la plata impozitelor locale pentru imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate, transmite G4Media.
  3. Valea Saulei, situată în sectorul 2 al capitalei, este una dintre puținele zone verzi care au scăpat printre degetele dezvoltatorilor imobiliari. Vezi cum s-a dezvoltat viața sălbatică în zonă accesând articolul de la Buletin de București.
  4. Pompierii intervin în municipiul Galați pentru evacuarea apei din curți și degajarea mai multor copaci căzuți în timpul furtunilor recente, scrie Știrile ProTV.
  5. Taxele pentru gunoi sunt diferite în municipiile reședință de județ din țară. Vezi graficul și tipurile de abonament în articolul de la Economedia.
  6. O nouă campanie pentru colectarea deșeurilor electrice și electronice este lansată de Asociația ENVIRON, marți, 1 octombrie, în localitățile Lipnița și Ostrov din județul Constanța, în cadrul programului „România Reciclează”. Campania națională a colectat până în prezent un milion de  kilograme de deșeuri electrice și electronice din gospodăriile românilor. Detalii suplimentare în articolul de la Viața Liberă
  7. Un raport al Curții de Conturi Europene (ECA) arată că există un decalaj considerabil între ţintele de climă şi mediu ale Uniunii Europene şi ce spun planurile naţionale pentru agricultură. Vezi de ce nu au fost îndeplinite obiectivele UE în articolul de la G4food.
  8. Ministerul Energiei a semnat luni, 30 septembrie, 26 de contracte de finanțare pentru instalarea de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de către primării. Valoarea totală a finanțării este de 70 de milioane de lei, transmite Economicanet.
  9. Companiile, autoritățile sau instituțiile care doresc să fie recunoscute pentru contribuțiile lor în domeniul sustenabilității și protecției mediului mai au la dispoziție doar o lună pentru a se înscrie la Gala Green Report 2024, cele mai prestigioase premii de mediu din România. Mai multe despre condiții și mod de înscriere în articolul Green Report.
  10. Conferința Green Report pe tema „Eat Smart, Eat Local – Cât producem și consumăm local” de pe 17 octombrie aduce în prim plan provocările și soluțiile pentru sectorul agricol din România în contextul obiectivelor europene de mediu și climă, precum și promovarea unei agriculturi durabile și responsabile. Dezbaterea va fi susținută de reprezentanți ai autorităților și asociațiilor de profil, producători, retaileri și alți stakeholderi din domeniu. Mai multe detalii pe site-ul conferinței.
  11. Conferința Green Report de pe data de 31 octombrie, cu tema „Transport sustenabil în România – utopie sau realitate?” invită la o dezbatere, abordând una dintre cele mai presante întrebări ale zilelor noastre. Această conferință oferă platforma ideală pentru a pune în discuție soluțiile inovatoare, politicile europene și naționale, și provocările actuale cu care ne confruntăm în România și în alte state europene.

#energieregenerabila #impoziteverzi #colectaredeseuri #dezvoltareurbana #greenbuilding #climateaction #circukareconomy #wastemanagement #greennews #revistapresei #radarulverde

Foto: Gala Green Report 2024
Foto: Gala Green Report 2024
spot_img

Ultimele știri