În această ediție, notăm inițiativele verzi ale retailerilor mari care instalează panouri solare; finanțările pentru autoturisme electrice; și conducte de gaz refuzate de Comisia Europeană. Totodată, Asociația Pro Consumatori cere schimbări în conducerea ANSVSA, iar colectarea separată a textilelor va deveni obligatorie din 2025.
- Marii retaileri au început să-și monteze panouri solare pe acoperișurile magazinelor pe care le dețin. Au fost echipate 28 de magazine, cu peste 27.000 de panouri solare și 12.8 MW instalați, scrie Economica.net.
- Bugetul în care se strâng banii din garanțiile nerevendicate este mult mai mare decât cel cheltuit pentru garanții deoarece doar 37% din ambalajele puse pe piață la începutul anului sunt reciclate. Totalul de ambalaje care a ajuns pe piață în prima jumătate a anului este de 3.5 miliarde, transmite TVRinfo.
- Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) finanțează primăria Galați pentru achiziționarea a 35 de autoturisme de serviciu electrice. Detalii suplimentare în articolul de la Economica.net.
- Guvernul a aprobat miercuri, 4 august, alocarea a 500 de milioane de lei din Fondul pentru Mediu pentru realizarea a trei conducte de transport a gazului, finanțare refuzată de Comisia Europeană, scrie HotNews.
- Asociația Pro Consumatori (APC) cere premierului României demiterea conducerii Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru modul în care a gestionat pesta micilor rumegătoare, anunță Green Report.
- Conform unui raport al Agenției Europene de Mediu, peste 95% dintre textilele din gospodăriile românești sunt aruncate și ajung să fie incinerate. De la 1 ianuarie 2025, colectarea separată a textilelor va fi obligatorie în România. Mai multe pe subiect în articolul de la Economedia.
- Cercetătorii de la Banca de Gene din Buzău au reușit să aclimatizeze și să omologheze un pepene asiatic, denumit și dovleacul de ceară. Acesta poate depăși 20 de kilograme și rezistă până la 1 an fără să fie refrigerat, transmite Adevărul.
- Brașovul ar putea avea un Sistem de Management Integrat al Deșeurilor abia din 2030. În prezent, implementarea a ajuns în faza obținerii acordului de mediu, scrie BizBrașov.
#mediucurat #autoturismeelectrice #greenenergy #recyclingmatters #cleanenvironment #pressreview #revistapreseidemediu #radarulverde #sustainabilitynews #revistapresei