Radarul verde: Revista presei de mediu

Evoluțiile recente din România aduc în prim-plan o serie de proiecte și inițiative menite să îmbunătățească infrastructura și să răspundă provocărilor actuale. De la investițiile în energie regenerabilă și extinderea spațiilor verzi, până la măsurile de sprijin pentru fermieri și demersurile de protejare a mediului, iată cele mai importante știri de mediu ale zilei.

  1. Primăria capitalei vrea să facă două rețele de piste pentru biciclete în București. Proiectul se numește „Master Planul Velo” și va avea o rețea principală de 150 de kilometri și una secundară de 415 de kilometri. Mai multe pe subiect în articolul de la HotNews.
  2. România va asigura 7 milioane de hectare la secetă, fermierii ar urma să primească un ajutor de 3.000 de lei per hectar, transmite G4Media.
  3. S-a deschis al șaselea centru regional de sortare și numărare a ambalajelor SGR (Sistem Garanție Retur) la Almăj, județul Dolj, anunță Green Report.
  4. Un nou parc fotovoltaic gigant se deschide în Sălard, județul Bihor și va avea o capacitate de 586 MW. Centrala fotovoltaică va fi pusă în funcțiune până la sfârșitul anului 2026, scrie Economicanet.
  5. Primăria Sectorului 2 vrea să extindă Parcul Plumbuita cu 200 de metri pătrați de spațiu verde. Aceasta se pregătește să achiziționeze teren pe strada Doamna Ghica nr. 1B pentru extinderea parcului. Mai multe despre proiect în articolul de la Buletin de București.
  6. Conform unui sondaj realizat de Eurobarometru, opt din zece persoane își doresc ca producătorii de electrocasnice să aibă obligația să facă dispozitivele mai ușor de reparat pentru a le prelungi viața, scrie Green Report.
  7. Uniunea Europeană vrea să accelereze dezvoltarea și investițiile în energia termală. România se află printre primele cinci țări cu potențial de energie termală, transmite Jurnalul.ro.
  8. Au fost scoase 78 de tone de gunoi dintr-o groapă de gunoi ilegală aflată în cartierul Giulești, Sector 6, anunță Buletin de București.
  9. Un incendiu de fond forestier a izbucnit marți, 20 august, în masivul Piatra Mare. Intervenția pompierilor a fost îngreunată de relieful stâncos. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a folosit un elicopter pentru stingerea incendiului pe cale aeriană, scrie HotNews.
  10. Directoarea Agenției Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu anunță că deficitul de precipitații se va menține până la jumătatea lunii septembrie. Detalii în articolul de la Agrointel.

#investiții #greenenergy #spațiiverzi #protecțiamediului #pistebiciclete #pressreview #revistapreseidemediu

spot_img

Newsletter-ul de mediu

Ultimele știri