Multe localitati din tara si-ar dori cu siguranta sa aiba privilegiul ca un curs de apa sa le traverseze orasul sau comuna in care traiesc. Numai ca acest mare dar pe care l-a dat unora Dumnezeu ar trebui sa fie amenajat si ingrijit de asa maniera incat sa confere prospetime si civilizatie locului.
Un exemplu in acest sens este raul Cugir ce strabate pe un segment considerabil orasul, dar care din pacate nu este pretuit la adevarata lui valoare.
Nu ne-am propus sa discutam acum de modul in care localnicii inteleg sa respecte normele de igiena pe aceasta artera de curgere, lasand subiectul pe altadata. Dorim doar ca la propunerea mai multor locuitori sa aducem in atentia celor responsabili situatia alarmanta propagata de cresterea necontrolata a aborilor care au inundat pur si simplu albia raului, existand portiuni de "padure" unde nici nu se mai vede cursul de apa.
Cei care ne-au sesizat acest aspect spun ca autoritatile locale ar trebui sa ia in calcul posibilitatea producerii unor curgeri mari de ape de pe versantii din zona ce ar da nastere la torente si viituri rapide care pot produce inundatii de proportii daca nu pot fi captate de rau. Ei au dat drept exemplu situatia din vara anului 1999 cand, in urma unor fenomene meteo, zeci de gospodarii, unitati economice si terenuri agricole au fost inundate producand considerabile pagube materiale.
Nu intelegem nici noi de ce Administratia Nationala a Apelor care gestioneaza si supravegheaza acest sector nu a atras atentia autoritatilor locale de a actiona in asa fel incat materialul lemnos dezvoltat in mod haotic sa nu devina un pericol in calea apelor dezlantuite. Poate se vor gandi acum, pana nu este prea tarziu, sa ia masuri care sa ne fereasca de tot ce se poate intampla mai rau.