Aula "Avram Iancu" a Facultatii de Litere si Arte din cadrul ULBS a devenit, ieri, locul in care s-au intalnit toti tinerii preocupati de ecologie. Ei au avut posibilitatea sa aleaga, incepand cu orele 14 si 17, unul din cele patru filme, care au fost prezentate in cadrul Caravanei Guerilla Verde: "Wall-E", "Ice Age 2", "The 11th Hour" si "Home".
Sibiul este ultimul oras in care a poposit Caravana ajunsa la cea de-a doua editie, filmele fiind vizionate in perioada 26 – 30 octombrie si de tinerii din Bucuresti, Vaslui, Iasi, Piatra-Neamt si Bacau. "Ne-am propus sa ajungem direct in mijlocul tinerilor", a spus Ileana Timofte, account manager al agentiei Image Factory, organizatorul evenimentului. Ea a laudat sprijinul deosebit pe care sustinatorii proiectului l-au gasit in cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, adaugand ca scopul principal al evenimentului este acela de a-i determina pe tineri sa inteleaga si sa intreprinda ceva, in sensul sustinerii actiunilor de protectie a mediului.
Pe de alta parte Martha Botezatu, coordonatorul proiectului StopCO2.ro, a tinut sa sublinieze organizarea concursului Ecopaparazzi, in cadrul caravanei Guerilla Verde. Competitia li se adreseaza tuturor copiilor, care pot trimite pe site-ul www.guerillaverde.ro, fotografii si filme cu aspecte pozitive sau negative privind protectia mediului, surprinse in orasul lor.
Premiul intai ii va aduce celui mai bun "papaprazzo" un aparat foto digital, urmand ca cea mai buna fotografie sa fie publicata in revista Terra Magazin, unul dintre partenerii caravanei. La conferinta de presa organizata cu ocazia evenimentului a participat si Remus Brad, directorul Departamentului de Comunicatii si Marketing al ULBS, care a declarat: "Universitatea "Lucian Blaga"din Sibiu este partener in aceasta caravana. Ne bucuram ca am putut fi de folos prin utilizarea spatiilor noastre. (…) Dorim sa avem pe viitor o implicare cat mai buna".
Cele doua editii ale Caravanei "Guerilla Verde" fac parte din proiectul Better Education Through Innovation (BETI), care isi propune sa contribuie la educatia tinerilor prin intermediul filmului, principalele teme urmarite fiind: protectia mediului, sanatate si minoritati.