Telegraful de Prahova: Primaria si Veolia se lupta pentru tomberoane

Administratia ploiesteana a ajuns sa se lupte pentru… tomberoane! Neintelegerile au inceput dupa ce fostul operator, Veolia Servicii pentru Mediu, a anuntat ca, de saptamana viitoare, va ridica toate pubelele, lucru considerat ilegal de reprezentantii Primariei.

La Ploiesti, aducerea unui nou operator de salubritate pe perioada determinata, de la inceputul acestei luni, nu a calmat disputele iscate intre Primarie si firma care a prestat acest serviciu in ultimii ani. La expirarea contractului, Veolia Servicii pentru Mediu a anuntat oficial ca va ridica tomberoanele amplasate pe platformele de gunoi din municipiu. Reprezentantii administratiei locale au raspuns imediat, avertizand ca nu vor permite acest lucru, pe care il considera ilegal.

Disputa nu se opreste aici, iar fostul operator isi mentine varianta. Potrivit informatiilor pe care le-am obtinut de la reprezentantii Veolia, angajatii vor veni incepand de saptamana viitoare, pentru a lua pubelele inapoi. Culmea este ca ambele parti implicate in acest dezacord invoca acelasi lucru, si anume prevederile contractului de salubrizare. Potrivit acestui act, pretul pubelelor a fost inclus in tariful de salubritate. Plecand de la acest argument, primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, sustine ca luarea tomberoanelor nu este legala si ameninta cu o actiune in instanta impotriva fostului operator.

„In tarif era inclus si pretul pubelelor, asa ca acestea nu ar trebui luate. Ei le pot ridica doar pe cele inchiriate persoanelor juridice, nu si pe cele amplasate pe platformele din municipiu. O sa mergem pe partea juridica daca se intampla asa ceva. Oricum, la nevoie, ne pregatim sa aducem altele”, ne-a declarat ieri Andrei Volosevici. Fostul operator se folosste de acelasi articol din contract, insa ii da o interpretare total opusa. Astfel, spun reprezentantii Veolia, includerea pretului in tarif si amortizarea investitiei nu inseamna ca pubelele intra in patrimoniul municipalitatii la finalul contractului.

„Odata ce sunt amortizate, nu inseamna ca se transfera si proprietatea. Proprietatea apartine operatorului. Nu le-am ridicat momentan pentru ca n-am vrut sa lasam orasul fara, ar fi suferit nemeritat cetatenii de pe urma unor neintelegeri care sunt intre noi si Primarie. Vom vedea saptamana viitoare cum le vom lua. Ca exemplu, este ca si cum ai avea o brutarie si iti cumperi un cuptor nou. Desigur, amortizezi investitia prin pretul painii, dar asta nu inseamna ca un client care a cumparat ani de zile de la tine poate veni sa-ti ceara cuptorul”, este varianta formulata de Cornel Vicol, purtatorul de cuvant al Veolia Servicii pentru Mediu.

Conform contractului de salubrizare incheiat pe 31 martie, pubelele au fost aduse in oras de operator. Potrivit informatiilor primite de la firmele care activeaza in acest domeniu, aducerea unor tomberoane care sa deserveasca toti cetatenii municipiului ar costa aproape jumatate de milion de euro. Daca nu are castig de cauza, Primaria va avea doua variante: sa cumpere recipienti noi sau sa-i impuna actualului operator sa faca aceasta investitie, ceea ce s-ar putea resimti in tariful pentru salubrizare.

spot_img

Ultimele știri