Surse de energie regenerabila in statiunea Lacu Sarat

Primaria Braila a intocmit un proiect de obtinere a energiei regenerabile in statiunea Lacu Sarat, prin utilizarea surselor de energie geotermala, folosind pompe de caldura si de energie solara, prin folosirea panourilor solare.

Proiectul, in valoare de 1,97 milioane de lei, din care 20%, respectiv 394.788 de lei, reprezinta cofinantarea care va fi asigurata de la bugetul local, a fost aprobat de consilierii locali braileni si va fi inaintat Ministerului Mediului pentru a obtine finantarea, pe programul guvernamental "Casa verde".

Primarul de Braila, Aurel Simionescu, i-a anuntat pe consilieri ca solicitarea de finantare va fi depusa la Ministerul Mediului in prima sesiune de depunere, respectiv 15 – 31 iulie. "Dorinta noastra este sa realizam tot ce inseamna energie termica si electrica pentru caminul din Lacu Sarat, care are si cantina si grupuri sanitare, pe o astfel de sursa regenerabila. Incercam sa dam si noi un semnal pentru ceea ce inseamna statiunea Lacu Sarat si pentru cei care au in continuare diverse tipuri de activitate economica consumatoare de energie termica", a declarat Simionescu.

Proiectul prevede proiectarea si executia unei instalatii proprii de producere a agentului termic necesar incalzirii si prepararii apei calde de consum, prin utilizarea surselor de energie regenerabila existente in zona, si anume energia geotermala si energia solara.

Centralele geotermale au ca scop unic captarea energiei geotermale emise de Pamant, print-un principiu simplu de functionare: se injecteaza prin crapaturi apa sub presiune la cativa kilometri adancime, in zonele calde ale scoartei terestre, iar apa iese pe alta parte incalzita sub forma de aburi, care sunt apoi transformati in electricitate.

spot_img

Ultimele știri